De Dag van de Verpleging wordt elk jaar op 12 mei gehouden. 12 mei 1820 is de geboortedatum van Florence Nightingale, die algemeen wordt beschouwd als grondlegster van de moderne verpleegkunde.  Ook bekend als ‘Dag van de Zorg’.

Op 12 mei 2020 – de verjaardag van Florence Nightingale – is het de ‘Internationale Dag van de Verpleging’ (International Nurses Day). Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg.

Normaliter vinden in  vele zorginstellingen  op en rond 12 mei kleine en grote activiteiten plaats, verpleegkundigen en verzorgenden laten daarmee zien wat hun waarde is voor de gezondheidszorg. De dag staat in het teken van verbetering van de kwaliteit van zorg en versterking van de beroepstrots. Door het coronavirus zal dit vandaag in de ziekenhuizen en zorgcentra’s een aangepaste invulling krijgen!

NU’91, de beroepsorganisatie voor verpleging en verzorging, roept iedereen op om vandaag dinsdag 12 mei  de vlag uit te hangen voor de mensen in de zorg.