Het zwembad van ’s Heeren Loo op Groot Schuylenburg verkeert tot vrijdag 1 maart 2019 in wel heel bijzondere sferen. Tot dan staat namelijk alles in het teken van tekenfilms. Je komt oog in oog te staan met Bert en Ernie, Tommie en Ienieminie. De dieren van de Fabeltjeskrant zijn ook aanwezig, zoals juffrouw Ooievaar, Zoef de Haas en Truus de Mier. Tevens zijn de figuren van Junglebook en de Lion King vertegenwoordigd in het zwembad. En op een groot bioscoopscherm komen de dieren ook nog tot leven.

Het zwembad is in deze periode niet alleen toegankelijk voor de vaste cliënten, maar voor alle mensen met een verstandelijke beperking uit Apeldoorn en omgeving.

De vakgroep Bewegingsagogie van ’s Heeren Loo locatie Schuylenburg bedenkt jaarlijks een thema voor het versieren van het zwembad. Met medewerking van: Vijvercentrum Apeldoorn, Van Dorp Installaties, BMMV Verhuur, Stichting Vrienden van Schuylenburg, Installatiebedrijf Schut en Installatiebedrijf Loohuys. Het zwembad is ditmaal versierd rondom de tekenfilms. Het zwembad wordt bovendien op een andere manier verlicht dan normaal, wat de beleving compleet maakt.

Geweldige ervaring
De vakgroep Bewegingsagogie hecht veel waarde aan de traditie om het zwembad jaarlijks te versieren. Op die manier kan zij namelijk iets extra’s bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Door de veranderde omgeving worden alle zintuigen op een andere manier geprikkeld. De cliënt ziet allerlei foto’s en videobeelden om zich heen, zwemt in verschillende soorten licht en kleuren en hoort fonteinen spetteren. Mensen met een verstandelijke beperking vinden dit elk jaar weer een geweldige ervaring.

Wil je zelf een keer komen zwemmen, meer informatie of een keer komen kijken? Neem dan contact op met de vakgroep Bewegingsagogie, tel 088-0366102. Het zwemmen is alleen mogelijk voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bron: ’s Heeren Loo