Zwaarbevochten overwinning KCVO

door | mrt 19, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Op een winderig maar droog Sportpark “De Egelbeek”ontving KCVO deze middag titelkandidaat Helios uit Deventer. Helios liet haar ambities van deze middag duidelijk zien en begon voortvarend aan de wedstrijd. Het zette KCVO onder druk hetgeen resulteerde in een gevaarlijk schot dat net over ging.

In de 4e minuut was het echter wel raak voor Helios: een rommelige situatie voor de goal van KCVO waarin de verdediging de bal niet weg kon werken resulteerde in de 0-1 voor Helios. Helios bleef meer balbezit houden en als KCVO de bal had was het slordig in de passing. Tot grote kansen kwam Helios echter niet en had het centrale verdedigingsduo Tobi Bosman en Stan Hagen de zaakjes goed voor elkaar.

Gaandeweg de eerste helft kroop KCVO wat meer uit haar schulp, de passing werd beter en er werd vooruit druk gezet. KCVO kwam steeds dichter bij de goal van Helios hetgeen resulteerde in een aantal mogelijkheden die niet werden benut. Een goed schot van KCVO kon niet worden vastgehouden door de keeper van Helios en werd binnengetikt door de alerte Edwin Stegeman. Hij stond echter buitenspel en de goal ging niet door.

KCVO drong steeds meer aan en kreeg een cornerbal die goed werd genomen door Rick Beekman en snoeihard werd binnengekopt door Stan Hagen: 1-1. Dit was de ruststand.

KCVO kwam goed uit de rust en zette de verdediging van Helios onderdruk. Vanwege hands in het zestienmetergebied kreeg KCVO een penalty die door de keeper van Helios werd gepakt. Helios nam daarna het initiatief over en probeerde het een aantal malen met schoten van afstand om de goed keepende Rico Bronsink te passeren. De harde wind die dwars over het veld stond maakte het lastig om goed te voetballen. Een aantal malen probeerde Helios vanuit de omschakeling de verdediging van KCVO te verslaan maar de sterke Mike Diks en Andy Klomp waren lastig te passeren.

In de 70-ste minuut werd de moe gestreden Melvin van Ast vervangen door Sem Westra die de nodige extra energie in de wedstrijd bracht. In de 75-minuut scoorde Edwin Stegeman wederom maar ook deze goal werd tot verbazing van de toeschouwers  afgekeurd vanwege buitenspel. De Mike Diks die licht aangeslagen was, werd vervangen door Sam van Dongen. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te steven maar daar stak Sem Westra een stokje voor: hij omspeelde aan rand van de zestien een aantal tegenspelers en schoot vervolgens de bal hard onderin de hoek: 2-1 voor KCVO.  De laatste minuten van de wedstrijd verdedigde KCVO met man en macht en werd de zwaarbevochten overwinning binnen gehaald!

Volgende week speelt KCVO de uitwedstrijd bij Heeten, aanvang 14.00 uur.