De zwemmers van ZVV zijn op stoom. 21 van hen schreven zich in voor de Gelderse Kampioenschappen korte baan die in het Erica Terpstra zwembad in Nijmegen werden gezwommen. In twee weekenden in november legden de ZVV’ers 128 individuele afstanden af en gingen zij vijf estafetteraces aan.

Persoonlijk records De aanwezigheid van alle Gelderse toppers werkte stimulerend, met als resultaat indrukwekkende persoonlijke records. Elmi Roelofsen dook bijvoorbeeld onder de magische tijd van 30 seconden op de 50 meter vlinderslag. Larissa de Vos – sinds kort uitkomend voor ZVV – overtrof zichzelf met zeven seconden op de 200 meter rugcrawl. Bovendien verbeterde zij haar tijd op de 400 meter wisselslag met 10 seconden. Ook Christèl Manuela scherpte haar tijden opvallend aan. Haar 400 meter vrije slag was 9 seconden sneller dan haar persoonlijke record. De 100 meter schoolslag verbeterde zij met bijna vijf seconden.

NJJK kb Een aantal junioren zwom zelfs limieten voor de Nederlandse kampioenschappen korte baan die in december plaatsvinden. Ook heeft een meiden juniorenteam de limiet weten te bemachtigen, dit voor de estafette 4 x 100 meter vrije slag. Grootste verrassing was Feline Slijkhuis, die dankzij haar enorme trainingsinspanningen haar tijd op de 400 meter wisselslag met negen seconden verbeterde. Met een tijd van 5:35:15 sleepte zij de NJJK limiet binnen.

Medailleklassement Met achttien gouden, zeventien zilveren en veertien bronzen medailles zetten de ZVV’ers zich op de derde plaats in het medailleklassement van het kampioenschap. Direct te eindigen na de regionale reuzen Aqua Novio uit Nijmegen en DWK uit Barneveld maakt ZVV trots. Hoofdtrainer Jacqueline de Waal zegt hierover: ‘Onze junioren meiden zijn toch echt wel machtig, daar waar onze jongens moeten opboksen tegen de sterke jongens van Aqua Novio. Dat maakt de prestatie des te groter dat onze jongens hier en daar toch een medaille meepakken!’

Goudhaantjes De individuele prestaties van deze wedstrijden waren te talrijk om allemaal te noemen, maar de Gelderse kampioenen verdienen een vermelding. Goud werd uitgereikt aan Robyn Hulleman (acht afstanden), Lianne Beekman (vijf afstanden), Lyke Bellert (vier afstanden) en Luuk Hulleman (een afstand).