ZVV Minioren aan de start bij de SwimCup

door | apr 16, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Het weekend van 13-15 april werd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion de SwimCup gezwommen. Hierin komen de Nederlandse topzwemmers in actie.

Op de zaterdag werd in de pauze de Minioren SwimCup gezwommen. Met deze wedstrijd komen de minioren in contact met de sfeer van een grote internationale wedstrijd. Zij mogen dan in het 50 meter wedstrijdbad maximaal twee programma’s zwemmen.

Twee minioren van ZVV; Sem Beekhuis en Lyke Bellert, kwamen in actie. Beiden mochten uitkomen op twee afstanden. Sem begon met een gouden 50 meter vrije slag race. Hij liet hierbij ruim 60 andere zwemmers achter zich. Op de 100 meter schoolslag werd hij 9e. Dat was een zeer goede prestatie.

Lyke Bellert zwom zich op de 50 meter vrije slag naar een 6e plaats met een mooi persoonlijk record. Daarna zwom ze een prachtige 2e plek in een spannende race op de 100 meter vlinderslag. Met deze mooie plekken, zwom ZVV zich naar een 5e plek in het medaille statistiek. Hierbij grote verenigingen achter zich latend. Wat een prachtige prestatie!

De coach en de zwemmers kijken terug op prachtige prestaties en een gezellige dag.