ZVV Heren 1 wint overtuigend van koploper Flevo

door | apr 7, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

ZVV Heren 1 wint overtuigend van koploper Flevo!fgelopen zaterdag speelde Heren1 een thuiswedstrijd tegen Flevo heren 3 uit Nijkerk. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de nummers 3 (ZVV) en 1 (Flevo) van de ranglijst.

ZVV begon zeer sterk aan de wedstrijd. Aanvallen werden zorgvuldig opgebouwd en daarnaast werd er middels een volledige press op de tegenstander zeer goed verdedigd. Dit resulteerde in een 3-0 voorsprong voor ZVV aan het eind van de 1e periode.

In de tweede periode was het zaak voor ZVV om deze voorsprong uit te bouwen en het huidige spel door te trekken. Flevo scoorde direct in de eerste minuut van de tweede periode. Dit was het sein voor ZVV om de druk op de tegenstander nogmaals op te voeren middels een goede pressing. Flevo heeft hierdoor geen goede kansen meer kunnen creëren. ZVV creëerde echter wel kansen en maakte deze ook af. Hierdoor liep ZVV uit naar een 5-1 voorsprong halverwege de wedstrijd.

Tijdens de eerste 2 minuten van derde periode kwam Flevo terug tot een 5-3 tussenstand. Dit herinnerde ZVV er weer aan dat de wedstrijd nog lang niet gewonnen was en we fanatiek door moesten spelen om de 3 punten thuis te houden tegen de koploper. ZVV gaf vervolgens gas waardoor de ploeg aan het eind van de derde periode op een 9-5 voorsprong stond.

In de 4e periode scoorde Flevo weliswaar nog 3 goals tegenover 1 van ZVV, maar doordat ZVV de wedstrijd rustig en slim uitspeelde, kwam de overwinning niet meer in gevaar. Al met al was het een zeer goede wedstrijd van ZVV waardoor de lijn uit de afgelopen weken werd doorgetrokken en er opnieuw 3 punten werden toegevoegd aan het puntentotaal door een 10-8 overwinning op de koploper.

Dankzij deze overwinning staan de heren van ZVV nu vaster op de 3e plek in de competitie met nog 2 wedstrijden te spelen. ZVV blijft dus meespelen in de top van deze competitie!

Aanstaande zaterdag speelt ZVV Heren1 tegen ZPC HattoHeim Heren 1 in Hattem.