ZVV heren 2 speelde gisteren een thuiswedstrijd tegen nummer 3 SWOL 1894 Heren 7. De uitwedstrijd werd de vorige keer nipt met 9-8 verloren, ondanks dat we toen zeker kansen hadden om de 3 punten mee te nemen. We wisten dus dat het vandaag weer een spannende gelijk opgaande wedstrijd kon gaan worden.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk goed voor de thuisploeg en al gauw kwam ZVV op een voorsprong. Deze voorsprong werd al gauw uitgebouwd naar een 3-0 voorsprong, wat tevens de stand was na de eerste periode.

De tweede periode was voor ZVV een wat mindere fase van de wedstrijd, SWOL kwam door een goed doelpunt terug in de wedstrijd en al gauw keken we tegen een 3-3 tussenstand aan. De knop moest om voor ZVV en vervolgens kwam ZVV al gauw weer op voorsprong, wanneer het ook weer een marge van drie doelpunten wist te creëren, tussenstand 6-3.

De manier van spelen moest wat bijgeschaafd worden door ZVV, want we wilden SWOL niet wederom dichterbij zien komen. Deze periode ging het eigenlijk vrij wel gelijk op, maar toch wist de thuisploeg de kansen goed te creëren en af te maken. Tussenstand 8-4.

In de laatste periode was het voor ZVV noodzaak om de wedstrijd goed uit te spelen en voorzichtig met het balbezit om te gaan. Met het goede balbezit werden de nodige kansen gecreerd en afgemaakt. De thuisploeg wist nog uit te lopen naar een 12-7 overwinning.

Door deze overwinning gaat ZVV Heren 2 de tegenstander van vandaag voorbij en klimt het in de stand naar een mooie 3e plek. Nu hopen dat we dit vast kunnen houden en we er alles aan kunnen doen om deze plek vast te houden tot het einde.

Volgende week zaterdag spelen we een uitwedstrijd tegen WZC De Ijsel (SG) Heren 4. Deze wedstrijd zal beginnen om 19:15 in Deventer.

Periodestanden:
3-0, 6-3, 8-4, 12-7
Doelpuntenmakers:
Martijn Kuiper 3x
Sjoerd van Laar 2x
Rutger Schakelaar 2x
Karsten Engel 2x
Gerko Hilberink 1x
Bas ten Hoven 1x
Martijn Karrenbelt 1x