ZVV Heren 1 speelt gelijk in een lastige thuiswedstrijd tegen Swol

door | apr 16, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Foto’s: Jan Hagen

Afgelopen zaterdag speelde ZVV Heren 1 thuis de laatste waterpolowedstrijd van het seizoen. De tegenstander was Swol 1894 Heren 4 uit Zwolle, de nummer 1 van de competitie. Duidelijk was al dat ongeacht de uitslag Swol die positie zou behouden. Voor ZVV, derde in de competitie, zou winst een tweede plek kunnen opleveren en het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Het eerste doelpunt werd gemaakt door Swol maar ZVV kwam snel weer op gelijke hoogte.
Na de tweede goal van Swol speelde ZVV een goede eerste periode die afgesloten werd met een stand van 4 -2.

In de tweede periode speelde ZVV ronduit slecht en uiteindelijk kregen ze vijf goals tegen. De druk lag er niet genoeg op waardoor Swol de kansen die ze kregen makkelijk konden uitspelen en benutten. De tactiek die voor de wedstrijd was besproken werd tijdens de rust nogmaals benadrukt en ZVV kon zich in de derde periode goed herpakken. Het werd een spannende tweede helft van de wedstrijd doordat ZVV drie keer scoorde en Swol slechts één keer tot scoren kwam. ZVV had weer aansluiting met Swol en de wedstrijd lag weer open.

In de vierde periode moest ZVV op dezelfde manier doorpakken om met winst te wedstrijd af te kunnen sluiten. ZVV scoorde helaas maar één keer. De wedstrijd kon in de slotfase, zo leek het, nog alle kanten op maar dat gebeurde niet. Beide ploegen scoorden niet meer en de wedstrijd werd met een gelijke stand afgesloten.

Uiteindelijk eindigde ZVV in de competitie op een derde plaats!