Nog een paar weken en dan gaat ZomerOndernemer 2019 van start en dit jaar ook in de Stedendriehoek. ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en de 22 jaar met het opstarten van een eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. De jongeren worden begeleid door trainers, bouwen een netwerk op en leren ontzettend veel nieuwe dingen. Het project duurt ongeveer 6 weken, hierna beslis je zelf of je doorgaat met ondernemen of niet.

‘’In 2017 deed ik mee aan ZomerOndernemer en daar heb ik nog elke dag profijt van!’’

Elles Bouwmeester deed in 2017 mee aan het ZomerOndernemer en deelt haar verhaal.

‘’Het is inmiddels al weer bijna twee jaar geleden dat ik mee deed aan ZomerOndernemer. Een tijd waar ik nog steeds met veel plezier aan terug denk. Ik weet nog goed dat de drie daagse training van start ging in Zwolle. We kwamen bij elkaar met een groep van ca. 25 enthousiaste jongeren die allemaal een tof idee hadden en dit de komende zomer om wilde zetten naar een echte onderneming. We kregen drie dagen lang advies van professionals, we leerde efficiënt (samen)werken en we gingen de stad in om leuke opdrachten uit te voeren die je hielpen met out of the box denken.

Na de drie trainingsdagen kwamen we wekelijks bij elkaar. Hier deelde we onze voortgangen en gingen we op bedrijfsbezoek bij hele diverse bedrijven in de regio. Er ontstonden naast nieuwe bedrijven ook nieuwe samenwerkingen en vriendschappen. Aan het eind van de zomer en sloten we het project af met een geweldige kick-out. Hier presenteerde we onze ideeën en bepaalde de jury wie de winnaar van de regio was, de winnaar mocht overigens door naar de landelijke finale.

Tijdens het project heb ik de basis van ondernemen geleerd. Ik had het plan om El-Decoration op te zetten. Een webshop te beginnen waar je terecht kunt voor persoonlijke cadeaus, (reclame) stickers op maat en bedrukt textiel. Na een zomer hard werken en nieuwe dingen leren is dit gelukt. Nog steeds werk ik dagelijks aan leuke opdrachten en blijf ik als persoon en als bedrijf groeien. Deelname aan ZomerOndernemer kan ik dan ook iedereen die ondernemer wilt worden aanraden, en ja ook als je nog twijfelt.’’

Deelname is gratis en het levert je onwijs veel op, hierbij nog wat extra informatie.

Wat ZomerOndernemer jou kan bieden?

  • Een driedaagse training
  • Professionele begeleiders waarop je kunt terugvallen als je met vragen zit of ergens tegenaan loopt.
  • Een regionaal netwerk van ondernemers
  • Een startkapitaal en tijdelijk een verzekering tegen aansprakelijkheid
  • Wekelijkse terugkommiddagen met workshops van diverse partijen die je zullen helpen met het opstarten van jouw bedrijf.
  • Een feestelijke afsluitingsbijeenkomst waar jij jouw bedrijf kan presenteren aan vrienden & familie, andere ondernemers en de media
  • Na deelname kun je terecht bij de alumnivereniging waar je nog meer ondernemers ontmoet

Wat je nodig hebt

  • Aanwezigheid bij de driedaagse training aan het begin van het project, iniedergeval twee van de vier terugkommiddagen en de afsluitbijeenkomst. (Leuk! Je kunt tussendoor dus gewoon op vakantie!)
  • Een idee voor een bedrijf
  • Een grote dosis motivatie om echt aan de slag te gaan

Heb je dus een tof idee en wil je ondernemer worden? Of wil je erachter komen of ondernemen iets voor jou is? Meld je dan nu nog aan voor ZomerOndernemer en maak je dromen waar!

Meer informatie en/of aanmelden? Bekijk de site van ZomerOndernemer

Flyer ZomerOndernemer