De laatste jaren werden tijdens de zomermaanden goed bezochte zomerzangavonden georganiseerd. Dit jaar kan de zomeravondzang vanwege de coronamaatregelen niet fysiek doorgaan. Zonder zingen is de kern uit dit evenement. Vanuit de Vaassense Dorpskerk wordt dit jaar echter wel voor een digitale versie gezorgd, waarin de liederen door een beperkt aantal gemeenteleden worden gezongen en waarmee u dus thuis kunt meezingen. De teksten van de liederen worden in beeld gebracht, dus u hoeft geen liedboek bij de hand te hebben.

Op donderdagavond 9 juli 2020 is de eerste avond. De registratie van de avond wordt op www.buurtmaken.nl geplaatst. Ina Mijnheer bespeelt dan het orgel en haar dochter Mariëlle zorgt met haar bugel voor een mooi accent in de liederen. Ook zullen enkele stukken instrumentaal ten gehore worden gebracht.

De tweede zomeravondzang zal op 13 augustus 2020 om 20.00 uur digitaal worden uitgezonden. Hieraan zullen Fred en Janny van den Berg, op respectievelijk orgel en dwarsfluit, hun medewerking verlenen.