Het was woensdag tijd voor het tweede deel van het traditionele zomeravondconcert van het Vaassens Fanfare Corps. Het Vaassens Fanfare Corps geeft al jaren een zomeravond concert bij de camping de Helfterkamp.

Twee weken geleden stond dit concert op de agenda. En de slagwerkgroep begon toen om 18:30 uur met hun optreden. Aan het einde van hun optreden begon het te donderen, waardoor het niet verantwoord was om door te gaan.

En nu twee weken later was het dus tijd voor het tweede deel van dit zomeravond concert. En geheel volgens planning zat de fanfare klaar om 19:30 uur.

Tussen de nummers door stelde de dirigent Patrick Dieperink de aanwezigen nog een vraag. “Hoeveel fouten mag een muzikant maken in een muziekstuk”. De meeste aanwezigen vonden 2 tot 3 redelijk acceptabel. Maar als je dan verder gaat nadenken. Twee tot drie fouten per muzikant, ruim 40 muzikanten, dan worden het ineens heel veel fouten in een nummer van 4-5 minuten.

Het Vaassens Fanfare Corps zal op zondagmiddag 7 juli nog een optreden verzorgen in samenwerking met Fanfare Korps Voorst tijdens het Beekzichtconcert te Voorst, aanvang 14.00 uur.

 

 

Verslag: Léon Durville