Zomer in Gelderland toert van 3 tot en met 27 augustus, vier dagen in de week, door de hele provincie. Ze proberen met hulp van de teams in die plaatsen elke dag weer een spektakel neer te zetten. Uiteraard volgens de laatste maatregelen omtrent het coronavirus. En 4 augustus zijn wij aan de beurt, direct aan het begin.

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen en opdrachten. Die opdrachten hebben te maken met onze buurt. Met die opdrachten kunnen we euro’s verdienen voor een goed doel dat we zelf uitgekozen hebben. Ons goede doel is het museum ‘Old boer’n grei op ’t Hinkel’. In dit museum van Ben en Trees Doorn kun je een verzameling oude voorwerpen bekijken zoals; boeren karren, wagens en koetsen, gereedschappen en antieke blikken en trommels.

Er zijn 4 onderdelen tijdens de uitzending:
* De decoropdracht. Deze opdracht heeft altijd iets te maken met (de geschiedenis van) ons buurtschap. Het decor wordt op de dag van de uitzending vanaf 12:00 uur opgebouwd op de parkeerplaats bij de Geerstraatschool, waar de opnames gemaakt worden.
* Schermopdrachten die een thuisteam die achter de computer zit kan uitvoeren op de dag van de uitzending.
* De puzzel. Twee teamleden krijgen tijdens de uitzending een opdracht om in onze buurt een puzzel op te lossen.
* De stormbaan. Tijdens de uitzending gaan twee of drie teamleden de strijd aan met een ander dorp op de stormbaan. Twee dorpen tegen elkaar, waarvan de winnaar van de dag € 100,- krijgt.
Publiek
We vragen jullie om onze tribunes te vullen zodat we op tv de gezelligheid van onze buurt kunnen laten zien! Het leukste is natuurlijk dat er mensen in het publiek zitten die ook echt iets met onze buurt hebben. Vandaar dat we dit in de Zomerkrant en onze nieuwsbrief melden omdat deze alleen gelezen wordt door onze buurt en onze sympathisanten, mensen die onze buurt een warm hart toedragen, bij ons sporten of ooit in de buurt gewoond hebben. Er is plek voor 150 mensen op de tribune, dus meld je gauw aan via de link of onderstaande QR code! https://www.gld.nl/zig-aanmelden-py73t9wn
Jury
TV Gelderland heeft een onafhankelijke jury. De jury zal alle voorgenoemde opdrachten beoordelen. In totaal is er maximaal 1000 euro te verdienen voor het goede doel. Maar als je op de stormbaan zowel uit als thuis wint kunnen we dit jaar zelfs 1100 euro winnen voor het goede doel.
Nummer 1 van Gelderland
Naast het geld voor het goede doel is er nog een mooie extra ‘wedstrijd’. Alle deelnemende dorpen en buurtschappen strijden om de eretitel ‘Nummer 1 van Gelderland’. Het dorp of buurt met de meeste punten is na 4 weken Zomer in Gelderland de winnaar en mag zich dus een jaar lang ‘Nummer 1 van Gelderland’ noemen!

Volg nu al de Facebookpagina van Zomer in Gelderland en onze eigen Buurtraad Geerstraat Facebookpagina, zodat je de laatste ontwikkelingen kunt zien. Hier kun je ook al overdag op 4 augustus van alles volgen wat er gebeurt op het schoolplein.