Foto: Zitfit gemeente Epe/Sportpas.nl

Sportvereniging SVA uit Emst en Koppel-Swoe starten met een pilot ZitFit voor ouderen in Emst. Er blijkt een behoefte te zijn naar beweegmogelijkheden onder de senioren in Emst. De eerste les wordt gegeven op woensdag 19 september van 10.00 tot 11.00 uur in het dorpshuis de Hezebrink in Emst.

Vanuit het dorpssteunpunt kwam de vraag naar bewegen voor ouderen die minder mobiel zijn. Er is in Emst een sportvereniging SVA maar zij hebben nog geen aanbod voor een doelgroep die minder mobiel is of moeite heeft om lang te staan. Koppel-Swoe en SVA hebben samen nu een pilot opgezet om te bekijken of er voldoende behoefte is aan ZitFit om een reguliere groep te kunnen starten bij SVA.

ZitFit is bewegen op de stoel. Kun je niet lang staan of heb je last om je evenwicht te houden dan kun je meedoen met de ZitFit. Iedereen doet mee op zijn of haar eigen niveau. Doel van het ZitFit is deelnemers sterker en fitter te maken. Dat helpt de deelnemers in het dagelijks leven. Naast het fysieke aspect is het ook een sociaal gebeuren. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten en wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.

De pilot duurt zeven weken. De eerste les is op woensdag 19 september. Na de zeven bijeenkomsten bekijken Koppel-Swoe en SVA of er voldoende belangstelling is. Er is een minimale deelname nodig van 10 personen om er een reguliere groep van te kunnen maken. Wie wil mee doen hoeft zich niet aan te melden. Deelname kost € 2,50 per les.

Voor informatie kunt u terecht bij: Sportvereniging SVA Carla Evers, info@sva.nl of Dorpssteunpunt de Hezebrink, Linda Seinstra. Telefonisch bereikbaar op nummer 0578-676767. Via mail l.seinstra@koppelswoe.nl .

Kijk ook op www.swo-epe.nl