We hadden al het wedstrijdverslag van de Heren 1 geplaatst, maar ook de Dames moesten het opnemen tegen Oene. Om 14:30 uur was het tijd voor VIOS VR1 tegen Oene VR1.

Twee weken geleden wonnen ze thuis met 2-1 tegen deze tegenstander. Toen was het een moeilijke wedstrijd, dus wisten ze dat het ook zaterdag lastig zou worden. Meteen al pech aan het begin, Lisanne en Sarah V konden allebei niet meedoen.

Het voelde anders dan 2 weken geleden. Het derby-gevoel hebben ze nooit echt eerder meegemaakt. De hele sfeer die er hing, de harde duels en het gejoel vanaf de tribune, ze voelde aan alles de strijd tussen de rood-witten en geel-zwarten.

Lange tijd blijft het 0-0. VIOS kreeg de grootste kansen, maar Oene had het meeste balbezit. Het bleef dan ook ontzettend spannend. De VIOS vrouwen halen niet het niveau van vorige week. Gelukkig was Sanne in goede doen en wist ze de beste speelster van Oene te temmen.

In de 80e minuut werd Nienke weggestuurd naar de goal en schiet de 0-1 binnen! Yes! Zouden de dames hier dan toch met 3 punten weg kunnen gaan?

Nog 10 minuten moesten ze nog volhouden. Ze hadden de laatste weken al vaker laten zien dat ze dit konden. Toch mocht het zaterdag niet baten en schiet Oene in de 90e minuut nog een keer op goal. Suraya zat er nog goed bij maar door het gladde veld en de natte bal schiet de bal door de goal in. 1-1.

Gezien de wedstrijd waren ze tevreden geweest met 0-0. Toch was het nu zuur dat ze in de laatste minuut de winst uit handen hebben moeten geven. Desalniettemin blijft VIOS VR1 op de 3e plek staan omdat concurrent Sparta Nijkerk ook 2 punten heeft laten liggen.

Volgende week spelen ze thuis om 12:30 uur tegen WHC VR1. Zij staan weliswaar op de 8e plek, maar de competitie blijft zo ontzettend spannend. Tussen de 10e en 4e plek is er slechts een verschil van 8 punten. Er staat de dames dus elke zaterdag een zware pot te wachten.