Yamilla van Limburg voorleeskampioen Epe!

door | feb 28, 2024 | Nieuws

Fotobijschriften: Yamilla van Limburg is voorleeskampioen

Fotobijschrift:  De tien schoolkampioenen uit Epe en Oene

Fotocredits: Eigen foto’s

 

De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in Epe is gewonnen door Yamilla van Limburg van de K. Norelschool.

Tien basisscholen uit Epe en Oene namen dinsdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen voorlazen aan een volle zaal.

De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Epe zijn

Femke Buitenhuis van de Gildeschool, Rosalie Voortman van de W.G. van de Hulstschool, Veerle Burggraaf van De Hoge Weerdschool, Joy Kampes van De Bongerd, Milou Fikse van de Anne de Vriesschool, Ties Rodijk van de Van der Reijdenschool, Bibi Labree van ‘t Hoge Land, Anne-Jet Wullink van de Sint Bernardusschool en Liam Kaspers van De Expeditie.

 

Vrolijke  uitstraling

In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig om hun eigen kampioen aan te moedigen. Er was een gezellige sfeer in de zaal en het publiek leefde mee met de verhalen. Bij de voorleeswedstrijd lezen leerlingen voor uit een door hen zelf gekozen boek. De schoolkampioenen wisten het publiek te boeien met de verschillende verhalen.

Winnares Yamilla van Limburg las voor uit Prutsers & pechvogels van Tosca Menten en Jozua Douglas. Yamilla heeft een prettige voorleesstem en een las voor met een goede intonatie. Met een vrolijke uitstraling zat ze in de voorleesstoel en las voor als laatste van de 10 heel goede deelnemers. Het door Yamilla voorgelezen fragment eindigde op een goed gekozen moment. Na afloop glunderde ook haar leerkracht van trots.

Yamilla gaat nu door naar de regionale ronde, waar ze Epe en Oene zal vertegenwoordigen.

 

Jury

De jury werd gevormd door wethouder van den Berg, mevrouw Kanis, medewerker de Bibliotheek Noord-Veluwe en de heer Rosenkamp, oud-medewerker de Bibliotheek Noord-Veluwe. Wethouder van den Berg reikte het certificaat Voorleeskampioen uit aan Yamilla van Limburg.

De tien voorleeskampioenen zijn allemaal ambassadeurs van lezen en leesplezier. Een wereld aan verhalen kwam langs tijdens de voorleeswedstrijd. De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlazen vormden een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken en van zowel op dit moment populaire auteurs als van auteurs die al jaren veel gelezen worden.

 

 Spandoekenwedstrijd

De spandoekenwedstrijd is gewonnen door De Bongerd. De spandoeken toonden creatieve aanmoedigingen en vormden een mooie aanvulling op een avond vol cultuur.

 

Wethouder van den Berg spreekt namens de jury de deelnemers toe

 

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: