Ruim 250 Vaassense schoolkinderen hebben afgelopen woensdag in een heerlijk najaarszonnetje meer dan 50 bedrijven, instellingen en organisaties bezocht.

Na een feestelijke opening door wethouder mevrouw de Waard, Gerdien Stoker van het Roefel comité, de wijkagent en 3 kinderen kon het Roefelen beginnen.

Tijdens het Roefelen krijgen de basisschoolkinderen van groep 6,7 en 8 de gelegenheid om bij bedrijven, instellingen en organisaties een kijkje achter de schermen te nemen.

Hoe bakt de bakker het brood? Hoe wordt eigenlijk ijs gemaakt? Hoe werkt de molen? Wat houdt het vak van installateur in? Wat doet een badmeester? Hoe ziet een politieauto er van binnen uit? Wat doet een notaris? Maar ook hele bijzondere, misschien niet voor de hand liggende bedrijven zoals de Monuta Uitvaartzorg openen hun deuren voor de kinderen.

Na afloop van deze leuke dag stonden de pannenkoekenbakkers van de Honingpot heel veel lekkere pannenkoeken te bakken voor alle Roefelkinderen. Deze

lekkere verrassing werd aangeboden door de Bedrijvenkring Gemeente Epe.

Al 4 jaar organiseren de enthousiaste dames van het Roefelcomité deze geweldige inspirerende dag.

“het is zo leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen terugkomen van de diverse Roefelplekken, alle bedrijven, organisaties en instellingen doen hun uiterste best om de kinderen op meest uiteenlopende manieren een kijkje achter de schermen te bieden” aldus de enthousiaste vrijwilligsters van het Roefelcomité Volgend jaar vieren we ons lustrum, daarna gaan we het stokje overgeven aan een nog samen te stellen nieuw Roefelcomité!

Vindt u het leuk deel uit te maken van deze leuke organisatie, laat het ons weten!

Voor meer informatie www.roefeldag-vaassen.nl