Winst voor VIOS uit tegen Eerbeekse Boys

door | okt 2, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

EERBEEK – Na de valste start van vorige week tegen SV Twello wist Vios Vaassen zaterdagmiddag overtuigend te winnen in de papierhoofdstad van Nederland. Met dominant en creatief voetbal wonnen de Vaassenaren met 2-4 van Eerbeekse Boys. Door deze overwinning heeft Vios Vaassen de eerste drie punten van het seizoen binnen.

Vios Vaassen trad om 15:00 aan op het bruisende sportpark De Veldkant tegen Eerbeekse Boys. De ploeg van Maikel Amzand begon de wedstrijd onzeker wat leidde tot twee ongevaarlijke corners voor Eerbeekse boys. Hierna kreeg Vios Vaassen al snel steeds meer grip op de wedstrijd. In de eerste 15 minuten kwam het initiatief dan ook hoofdzakelijk van de ploeg uit Vaassen met onder andere afstandsschoten van Richard van Beek en Kristiaan Bax. Pas in de 20e minuut werd Eerbeekse Boys via combinatie voetbal voor het eerst echt gevaarlijk. De aanval werd uiteindelijk afgeslagen door een tactische overtreding van Rein van Wijngeeren.

Vanaf de 25e minuut trok een dominant spelend Vios Vaassen het spel steeds meer naar zich toe. Het duurde niet lang of Mehmet Akalin zette Kristiaan Bax alleen voor de doelman met een uitstekende steekpass. Bax kon de bal niet langs de keeper krijgen, waarna ook Richard van Beek vanuit de rebound niet wist te scoren. Diezelfde Van Beek, die een goede wedstrijd speelde, had kort daarna ook pech want het aluminium van de lat bleek niet zijn vriend en stond de 0-1 in de weg.

In de 36e minuut was de dominantie op het veld toch terug te zien op het scorebord na een doelpunt van Richard van Beek: 0-1. Rein van Wijngeeren onderschepte de bal goed op het middenveld, waarna hij direct Van Beek inspeelde die na een goede aanname en een overtuigend schot scoorde. Het was ook het enige doelpunt van de eerste helft.

Ook na rust viel er genoeg te genieten. Vios Vaassen trok de trend van dominant en creatief voetbal door, wat tot een paar uitgespeelde kansen heeft geleid. In de 55e minuut was het de rechtsbuiten Mehmet Akalin die na afleggen van Richard van Beek de 0-2 wist binnen te tikken. Daarna ging het snel van kwaad tot erger voor de thuisploeg. Het publiek zag twee minuten later hoe Richard van Beek, na een rebound op het schot van Mathijs Meijer, voor de tweede keer wist te scoren deze middag: 0-3.

Het lukte de ploeg uit Eerbeek uiteindelijk toch om iets terug te doen in de 66e minuut. Na een onderschepping op het middenveld wist Eerbeekse Boys de 1-3 te maken. Dit zorgde voor een opleving bij de thuisploeg. Het was echter slechts een flits in de pan want in de 78e minuut steekt de nummer 10 van Vios Vaassen, Kristiaan Bax, Mehmet Akalin weg die slim de keeper wist uit te spelen en de 1-4 noteerde op het scorebord. Uiteindelijk was het Eerbeekse Boys dat in de 88e minuut de uitslag definitief maakte met een kopbal vanuit een voorzet vanaf de linkerflank: 2-4.

Volgende week, zaterdag 8 oktober, ontvangt Vios Vaassen Oeken om 14.30 uur. Hopelijk kan de ploeg van Maikel Amzand dan ook de eerste drie punten veiligstellen op het vertrouwde sportpark De Kouwenaar.