Door Henk Boeve

De winnaars van de barcompetitie 2019 bij de Emsterie in Emst zijn bekend. Dat zijn Ineke Tellegen en Hetty van Gortel geworden met een “ouderwetse” gezellige avond met medewerking van de “Vissertjes” uit Emst. Zij gaan nu 3 dagen geheel verzorgd van vlucht tot transfer naar een hotel in Cork, een stad in Ierland. Wanneer ze gaan is nog niet bekend. De datum mogen de dames zelf bepalen.

Wat is nu eigenlijk een barcompetitie? Een kroeg, in dit geval de Emsterie, wordt overgenomen door een deelnemend koppel of meerdere personen. Het is de bedoeling dat de koppels een zo gezellig mogelijke (feest)avond organiseren. Zelf biertjes tappen, sfeer maken. Ze moeten zelf iets verzinnen om de kroeg vol te krijgen. En proberen een zo hoog mogelijk omzet te draaien. Het koppel dat dan de hoogste omzet heeft gedraaid, is dan de winnaar van de barcompetitie.

Het afgelopen jaar zijn vijf avonden gehouden en alle avonden waren een groot succes. Zaterdag 22 maart begon het allemaal met Michel en Gerben van Huffelen, beter bekend in Emst als “de Huffies”. Zij hadden de Emsterie omgedoopt tot “After Carnaval Party” en zij zorgden deze eerste avond er gelijk voor dat de barcompetitie een succes zou worden.

Vervolgens was het de beurt aan de heren Lucas de Jong, Wim Schokkenkamp en Pepijn van Zetten met een “Black en White Party op “19 april.

De derde avond was 22 juni en dat werd de avond van Dylan van de Beek en Michael Gerrits met als titel “Disco Party”.

De vierde avond was voor Ineke en Hetty op 20 juli. Ja, wie kent nu niet Hetty van Gortel en Ineke Tellegen. Misschien wel de twee bekendste zussen uit Emst. Daarbij hadden ze ook nog de bekende Emster Dj’s “De Vissertjes ”uitgenodigd. Die avond ging werkelijk het dak er af.

De laatste avond was op 2 november en namen Michiel Bockhoven, Bas Raadsveld en Lisa Töpfer de organisatie voor hun rekening. Zij hadden een “Voute Party” georganiseerd.

Het waren vijf totaal verschillende avonden. Met heel weinig financiële middelen wisten ze het tot een groot succes te maken. Het publiek werd iedere avond verrast door de creativiteit van de deelnemers en originele ideeën.

De barcompetitie zal ook in 2020 een voortzetting krijgen. Deelnemers kunnen zich nu al melden bij de Emsterie in Emst.