Bij de vijftiende versie van het Vogelschieten in Vaassen verdedigt Maikel Hennekes op zaterdag 13 oktober zijn titel als Koning van het dorp. Dan houdt het Sint Maartengilde uit Epe in samenwerking met carnavalsvereniging

De Rossumdaerpers immers een nieuwe versie van deze sportieve strijd, waarbij dit onderdeel van het programma net als in 2017 binnen wordt afgewerkt. Dat gebeurt tijdens een gezellige middag in dan weer tot feestpaleis omgebouwde sporthal van dorpscentrum De Wieken met voorts optredens van Die Dorfer.

De vraag wie hem opvolgt, mag met recht worden gesteld, want het is al de vijftiende versie en nog nooit lukte het een titelverdediger om het Koningschap te prolongeren. Afgelopen jaar leek Jeroen Bourgonje erg dichtbij, maar… Net voor hij aan de beurt was, sloeg Michael Hennekes toe. Voor het schuttersfestijn in Vaassen zocht het Sint Maartengilde uit Epe ooit samenwerking met De Rossumdaerpers en het groeide vervolgens uit tot een vast onderdeel van de kalender met activiteiten in Vaassen.

Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden via vogelschieten@rossumdaerpers.nl, maar dit ook nog op de dag zelf doen. Eerst wordt er geschoten op kop, vleugels en staart van de opgebouwde houten vogel. Voor elk onderdeel ontvangt de winnaar een prijs. Vervolgens kunnen alleen de vrouwen en mannen uit Vaassen verder gaan om op de romp te schieten.

Het betreft immers de voorronde van de gemeentelijke strijd en het Sint Maartensgilde wil bij de finale een vertegenwoordiger uit elk dorp begroeten. Degene die de romp naar beneden haalt, mag zich koning noemen en meedoen aan die eindstrijd. Voorts wordt hij of zij met gilde – eer gehuldigd.

Voor meer informatie over de verschillende activiteiten verwijst de club liefhebbers naar www.rossumdaerpers.nl en de sociale media van de club op twitter, facebook, instagram en snapchat.