In samenwerking met Van Zwerfafval naar Vlinder, de Bouwmensen Apeldoorn en leerlingen van de RSG, de Gemeente Epe en Axent Groen zijn er 450 nestkastjes gemaakt. 450 Nestkastjes zijn vergeven aan mensen uit de Gemeente Epe die zich hiervoor in juni/juli per mail hebben opgegeven.

Hoezo….
De Nestkastjes zijn een onderdeel van het bestrijden van de Eiken Processie Rups zonder chemische bestrijdingsmiddelen en het ontwikkelen van meer biodiversiteit in de gemeente Epe. Een team van vrijwilligers, in het bijzonder René Blok, hebben heel hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. De afgelopen week heeft het team van vrijwilligers van ‘Van Zwerfafval naar Vlinder’ de nestkastjes uitgedeeld aan de mensen die n.a.v. de email gekomen zijn.

Nog niet gereageerd???
Een aantal mensen hebben nog niet gereageerd, deze hebben een herkansing de komende week. Ma, di en woe tussen 14.00 en 20.00 uur en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. Bij het ‘Vlinderhuis’ Leenhofweg 25, 8161 ZM Epe. Dit is naast het Vegtelarijpark, afslag in de hoek van de Europalaan, dichtbij het begin van het Baronnenlijntje (fietspad richting Vaassen). Bij geen reactie worden de huisjes aangeboden aan de mensen op de reserve lijst.

De nestkastjes worden weggegeven met enkele voorwaarden;
– Ze moeten worden opgehangen aan een huis/schuur/boom in privé bezit: dus geen gemeente bomen.
– Het is de bedoeling dat de huisjes gemonitord worden; dus of ze aangevlogen en bewoond worden.
U krijgt hierover dus enkele keren een email het komende jaar, ook als dit team andere acties zal ondernemen.
– de huisjes moeten 5 jaar blijven hangen.