WhatsApp-contact met gemeente stopt

door | nov 21, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Vanaf donderdag 28 november is het helaas niet meer mogelijk om met de gemeente Epe te communiceren via WhatsApp.

Alle gemeenten worden dan afgesloten van deze dienst. De gemeente Epe blijft bereikbaar via telefoonnummer 14 0578. Ook kan je altijd contact opnemen met de gemeente via het contactformulier. Dat formulier vindt je op de website van de gemeente, helemaal onderaan of klik hier voor dat formulier.

In het privacy beleid van WhatsApp staat dat het voor bedrijven is toegestaan om met WhatsApp-gebruikers te communiceren over bijvoorbeeld leveringen, maar ook marketingberichten. Uitdrukkelijk verboden is het om (bijvoorbeeld via derden) met behulp van WhatsApp toegang te bieden tot hulpdiensten, aanbieders van hulpdiensten of informatiediensten voor openbare veiligheid. En daar vallen alle gemeentes onder.

De reden zou zijn, zegt ICT-jurist Mathieu Paapst, dat WhatsApp wil uitsluiten dat zij op een of andere wijze verantwoordelijk kan worden gesteld indien er in de cruciale communicatie tussen burger en overheid iets misgaat.

WhatsApp komt binnenkort wel met een aparte app voor klantenservice. De Facebook-dochter heeft daarmee vooral kleine bedrijven op het oog. Of gemeenten die app wel mogen gebruiken is niet duidelijk

De app wordt momenteel getest door bedrijven in Braziliƫ, India en delen van Europa. Op welke termijn deze tool beschikbaar komt, is nog onduidelijk.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: