Woensdag 28 oktober dronk wethouder Visser een digitale kop koffie met Joop Baaijens van Dulimex.

 

Voor sommige mensen is het vinden en behouden van werk lastig. Daarvoor kunnen allerlei redenen zijn, zoals een taalachterstand, psychische of lichamelijke problemen of een samenloop van omstandigheden. Zij kunnen vaak wel een extra steuntje in de rug gebruiken om een baan te vinden. Dulimex biedt dat steuntje in de vorm van zogenaamde ‘participatieplaatsen’. Een vorm van sociaal ondernemen dus. Wethouder Visser vond dat een bedankje waard: hij liet er een ‘blik van waardering’ bezorgen en ging digitaal op de koffie.

Goede begeleiding

Dulimex is een internationale handelsonderneming en Europees distributeur van ijzerwaren, bouwbeslag en hang- en sluitwerk. De distributie gebeurt vanuit het 3.200 m² grote magazijn in Vaassen. Daar is Joop Baaijens manager Warehouse en Logistiek. Voor Dulimex is sociaal ondernemen bijna vanzelfsprekend. Er werken al sinds jaren mensen vanuit de sociale werkvoorziening. Joop Baaijens: “Ik vind het een belangrijke taak en rol als ondernemer. In het begin vraagt het natuurlijk wat extra tijd om te zorgen voor een goede begeleiding. Daar heb je als leidinggevende een belangrijke rol in. Vervolgens krijg je er heel veel voor terug. Je ziet mensen opbloeien. Ze voelen zich en zijn ook echt één van ons. Ze dragen bijvoorbeeld ook onze werkkleding. Ik kan sociaal ondernemen elke ondernemer van harte aanraden.”

Grote waardering

Aanleiding voor het bedankje van de wethouder is de week van de 1000 voorbeelden. Deze week zet bedrijven zoals Dulimex in het zonnetje. Wethouder Erik Visser spreekt zijn grote waardering uit voor de kansen die Dulimex biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Het is zo belangrijk om deze mensen een passende baan te bieden.” En rechtstreeks tot Joop Baaijens: “Dat dit mogelijk is, komt door werkgevers zoals jij!”