Afgelopen maandag 13 mei was het dan eindelijk zover, de start van de sloop van het pand van voormalig Garagebedrijf Wielink. Aanwezig tijdens dit heuglijke moment, waren wethouder Scholten, buren, kopers, vertegenwoordigers van de bibliotheek, medewerkers van de gemeente Epe, architect, constructeur, adviseurs, verkoopbegeleiding, bouwbedrijf Van Laar, installateur, makelaars, notaris, projectonwikkelaar Henk Nijhuis, projectontwikkelaar Dies van Vemde en andere geïnteresseerden.

Er was een VIP room ingericht waar nieuwe bewoners zich konden verzamelen en op deze manier alvast kennis met elkaar konden maken. Dit werd erg gewaardeerd.

De heer Van Vemde vertelt kort over de historie van de locatie. De bedrijven die er zaten zoals: juwelier Coes, Ekelenkamp en nu opticien Luuk Vos, de kleermakers, familie IJsseldijk en daarnaast het schildersbedrijf van zijn vader, Van Vemde.

Vervolgens vertelt hij over het tot stand komen van het nieuwbouwplan: ‘De uitdaging om een prominente plek in het mooie Vaassen opnieuw in te vullen of te herontwikkelen liet mij niet los en na verkennende gesprekken met Joop van Nuys heb ik contact gelegd met de eigenaren. Samen met mijn compagnon in ‘OnzeBouwmeester’, Henk Nijhuis, gingen wij de uitdaging aan’ aldus Van Vemde.

Hij vervolgt zijn motivatie: ‘In ontwerpsessies met de gemeente en architect Paul van Erken Calandt, ontstond er een plan. Op basis hiervan kochten wij de garage en de woning aan het ter Heerdtspad in één koop. Een centrum locatie zonder winkels is niet het eerste wat de dorpsvisie omschrijft. Door de combinatie met de bibliotheek werd een heel goede mix gevonden met de leefomgeving en woonkwaliteit.’

‘De mogelijkheid om een hof te maken in het ter Heerdtspad geeft een meerwaarde aan het wonen en de omgeving. Tijdens gesprekken met de makelaars gaven veel kandidaten aan dat zij dit prachtig vinden.’ aldus de projectontwikkelaar.

Verder laat de heer Van Vemde weten hoe het straatbeeld eruit zal zien: ‘het gevelbeeld in de Dorpsstraat wijzigt doordat het gebouw in de lijn van de gevels aan de Dorpsstraat komt. U zult ervaren dat de panden tot en met Huernink meer bij het centrum van Vaassen horen.’ Volgens de projectontwikkelaar is er hard gewerkt aan alle eisen die aan de hedendaagse bouw worden gesteld: de vormgeving, duurzaamheid, kwaliteit, energiebesparing en het comfort.
Inmiddels zijn de appartementen bijna allemaal verkocht via makelaarskantoor Van Triest en Ligtenberg. De heer Van Vemde laat nog weten: ‘De gemeente Epe verdient lof voor hun inzet tijdens de herontwikkeling op deze plek ‘

Dat 13 mei de datum was dat de sloop zou starten, was zeker geen toeval. ‘ 13 mei was voorheen de trouwdag van mijn ouders en later die van mijn zoon Harm, die dagen vielen op een vrijdag, vandaag een maandag.’

De heer Van Vemde wenste tot slot de kopers en de bouwers van Bouwbedrijf Van Laar veel succes en werkbaar weer, waarna wethouder Robert Scholten de kraan mocht gaan besturen om de eerste aanzet tot sloop in te zetten.

Eindelijk is er de start gemaakt tot de bouw van de appartementen in plan Ter Heerdtshof!