Meer dan 23.000 kinderen in Nederland hebben geen veilig en stabiel thuis. Net als elders in ons land, zijn er ook in de gemeente Epe pleegouders die hun wereld openen voor deze kinderen. Zij bieden hun de kans om ‘zo thuis mogelijk’ op te groeien. Al deze pleegouders ontvingen daarvoor een bedankje van het college.

 

Kinderen een ‘thuis’ bieden

Bij een van hen ging wethouder Lia de Waard-Oudesluijs dat persoonlijk brengen. Tijdens dit bezoekje – buiten en op 1,5 meter afstand – sprak zij de moeder van dit pleeggezin. De wethouder vertelde hoe pleegkinderen het leven van het gezin kunnen verrijken. En hoe belangrijk het is om kinderen een ‘thuis’ te bieden.

Samen spelletjes spelen

Alle pleegouders kregen van het college een Intertoys-cadeaubon voor een gezelschapsspel. Lia de Waard-Oudesluijs: “Spelletjes spelen is goed voor de ontwikkeling van een kind. Maar misschien nog wel het allermooiste en belangrijkste is dat je daardoor samen met je familie of vriendjes plezier beleeft.”

Digitale informatieavond

Om zo veel mogelijk kinderen ‘zo thuis mogelijk’ te laten opgroeien zijn er dringend nieuwe pleegouders nodig. Benieuwd wat u kunt doen? Meld u dan aan voor de digitale informatieavond op 11 november 2020, die duurt van 20:00 tot ongeveer 21:30 uur. Tijdens deze avond krijgt u vrijblijvende informatie over wat pleegzorg is. Ook kunt u vragen stellen, onder anderen aan een ervaren pleegmoeder.

Mailadres voor aanmelden

Aanmelden voor deze avond kan via  wordpleegouder@pactum.org. Alvast meer weten over pleegzorg? Kijk dan op  www.openjewereld.nu.