Een team van Ruif Ballooning uit Vaassen bestaande uit vader en zoon Ben en Dennis Casteel heeft meegedaan aan een Nightglow met 100 ballonnen op een lijn in de woestijn van Saoedi-Arabië. De ballonvaarders uit 19 landen vestigden hiermee een nieuw wereldrecord voor het Guinness Book Of Records.

Het was een hele toer om de honderd ballonnen op een onderlinge afstand van 30 meter op een lijn te krijgen zodat er een lint van 3 km ontstond. Vooraf was uiteraard aan de lokale ambtenaren en politie een vergunning gevraagd om dit te mogen doen en een weg te mogen afsluiten voor het verkeer. Maar niets is daar zoals afgesproken of zoals het lijkt.

Het werd hartstikke druk op een weg waar normaal nog geen 5 auto’s per uur rijden, laat staan s ’avonds. Maar de plaatselijke bevolking van het plaatsje Al Ula, het enigste dorpje 6000 inwoners in de buurt (+/- 10 km daar vandaan) kwamen massaal gewapend met camera’s en mobieltjes in auto’s en op scooters langs de ballonnen rijden wat voor veel oponthoud zorgde. Maar na 2 uur stonden de 100 ballonnen op een rij dus kon de recordpoging, het Nightglowen beginnen. De piloten hadden allen radiocontact met de organisatie zodat iedereen gelijktijdig kon branden. Na ongeveer 1,5 uur stond het bewijs erop en na de bevestiging werd het record met luid gejoel begroet. Een geweldige ervaring met veel complimenten voor de organisatie die dit bijna onmogelijke record goed hebben geregisseerd, en dat wij dit hebben mogen meemaken en ons eeuwige roem heeft gebracht.

Mocht u meer willen weten over dit avontuur, of ook eens een mooie ballonvaart willen maken, mail of bel: 06-53932519