Wegwerkzaamheden van 18 september tot en met 15 december 2023

door | sep 18, 2023 | Nieuws

Gemeente Epe meldt het volgende:
Provincie Gelderland voert van maandag 18 september tot en met vrijdag 15 december 2023 groot onderhoud uit aan de N792 tussen Vaassen en de rotonde N344.

Naast het groot onderhoud worden er maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het asfalt wordt vervangen, de maximumsnelheid verlaagd naar 60 km/u en de inrichting van de weg wordt hierop aangepast. Ook de fietsveiligheid en toegankelijkheid van bushaltes worden verbeterd. Op de op- en afrit naar de A50 worden er snelheidsremmende maatregelen genomen. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is het nodig om de weg af te sluiten voor doorgaand verkeer. Aannemer Schagen Infra voert de werkzaamheden uit en informeert omwonenden en bedrijven over hun bereikbaarheid. Op elke plek waar wordt gewerkt, komt op die plek minimaal een week van tevoren een digitaal informatiebord te staan met informatie.

Fasen:

 • Bebouwde kom Terwolde
  • Afsluiting: maandag 18 september tot en met vrijdag 6 oktober 2023.
 • Aansluiting met de A50
  • Afsluiting: 22 tot en met 25 september 2023.
 • Rotonde Middendijk tot Terwolde
  • Afsluiting: maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober 2023.
 • Veluwsedijk tot Middendijk
  • Afsluiting: maandag 16 oktober tot en met vrijdag 27 oktober 2023.
 • Twelloseweg tussen de Wijkseweg en de Rijksstraatweg N344
  • Verkeershinder: maandag 30 oktober tot en met vrijdag 4 november 2023.

Omleidingen

Het doorgaande verkeer tussen Epe en Deventer worden omgeleid via de A50 en A1. Lokaal verkeer van en naar Terwolde en het buitengebied wordt omgeleid via omliggende wegen. De omleidingen staan tijdig met borden aangegeven.

BouwApp

Met de BouwApp van de aannemer kunnen belangstellenden op de hoogte blijven van de werkzaamheden, de planning en de te verwachten hinder. Deze app is gratis en eenvoudig te downloaden in de Appstore of GooglePlay onder ‘Schagen Infra’. Selecteer daarin N792 Vaassen – Twello.

Afsluiting oprit A50

In het weekend van vrijdag 22 september 20.00 uur tot en met maandag 25 september 2023 om 5.00 uur worden en werkzaamheden uitgevoerd aan de aansluiting van de N792 aan de A50. Tijdens de werkzaamheden is het nodig de afrit 26 Vaassen van de A50 aan beide kanten van de snelweg af te sluiten. Verkeer wordt omgeleid via afrit 25 Apeldoorn-Noord of afrit 27 Epe.

Samenwerken om overlast te verminderen

Bij het werken aan de weg doet de provincie er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. We roepen weggebruikers op om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximum snelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars. Zo houden we rekening met elkaar én werken we samen aan veilig verkeer.

Meer informatie

Meer informatie over dit project(link is extern).

Voor aanvullende vragen kunt u op werkdagen contact opnemen met het Provincieloket, telefoon 026 359 99 99 of per e-mail provincieloket@gelderland.nl.

Laatste nieuws

Agenda

Met dank aan onze sponsoren: