Weer geen punt(en) voor KCVO

door | okt 28, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Ook in de zesde competitiewedstrijd wist KCVO geen punten te vergaren. Er was zelfs niet één punt weggelegd waar het toch wel aanspraak op mocht maken. Tegen Helios werd het 5-2.

Het zag er in het begin niet naar uit dat KCVO weer een nederlaag om de oren zou krijgen. Het ging goed van start en zette een aantal mooie aanvallen op waaruit het direct al een paar mogelijkheden kreeg.

Na een assist van Dahley Oortwijn had Rick Beekman een mooie kans maar kon die niet in een doelpunt omzetten. KCVO was volop in de aanval maar een tegenstoot leidde in de dertiende minuut tot een tegentreffer. Het schot werd nog wel met de vingertoppen aangeraakt door de goed keepende Sander Jansen van der Sligte maar de bal verdween toch via de binnenkant van de paal in het doel (1-0).

Na deze domper waren de gasten even van slag en moest er nog een bal van de doellijn gehaald worden. KCVO bleef de aanval zoeken en een voorzet van Dahley Oortwijn kwam bij Melvin Balk terecht die net over kopte.

Een mooie aanval via Jesper Timmer en Melvin Balk werd doeltreffend afgerond door Dahley Oortwijn (1-1). Het spel golfde op en neer en Helios liet zich ook niet onbetuigd. Het kwam een paar keer gevaarlijk door. De KCVO-goalie moest een paar keer handelend optreden maar deed dat met verve.

Na een steekpass van Jesper Timmer werd Rick Beekman in kansrijke positie licht weggeduwd maar dat was niet genoeg voor een strafschop. Na een afgeketst schot van Edwin Stegeman probeerde Melvin Balk het met een omhaal maar dat was te mooi om waar te zijn.

Aan de andere kant was het na een snelle uitbraak wel raak (2-1). KCVO had net voor de rust de stand nog gelijk kunnen trekken maar vrij voor de keeper schoot Dahley Oortwijn naast.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet veel en beide ploegen waren aanvallend ingesteld. Veelvuldig werd de lange bal gehanteerd en een dieptepass van Sem Westra bereikte Jesper Timmer. Op snelheid passeerde deze speler zijn opponent en schoot laag onder de uitkomende keeper door (2-2).

Binnen een paar minuten werd de gelijke stand al weer prijs gegeven doordat een Deventenaar door het midden kon oprukken. Zijn schot was onhoudbaar (3-2). Daarna was het even prijsschieten voor KCVO maar uit drie schietkansen wisten de Vaassenaren niet tot scoren te komen.

De thuisploeg was wat effectiever toen een voorzet onberispelijk bij de tweede paal werd ingekopt (4-2). Er werden een paar wissels ingebracht in de hoop nog wat aan de stand te kunnen veranderen. Er veranderde wel wat maar alleen in het voordeel van Helios. Uit een cornerbal kon zelfs de 5-2 worden ingekopt. Kennelijk moet KCVO de gifbeker helemaal leeg drinken.

Volgende week speelt KCVO thuis tegen Activia om 14.00 uur.

Opstelling KCVO: Sander Jansen van der Sligte; Tobi Bosman, Dennis Nijzing, Samuel van Dongen en Sem Westra; Melvin Balk, Rick Beekman, Niels Weultjes; Edwin Stegeman, Dahley Oortwijn, Jesper Timmer. Ingevallen: Melvin van Ast, Jorick Timmer en Owen Westra.