Dinsdagavond 29 mei stond de kwartfinale van de bekerwedstrijd tussen CVO 1 tegen Huissen 1 op het programma.

Het betrof een thuiswedstrijd in de Wieken en het was dan ook volle bak met toeschouwers op de tribune.

De sfeer zat er vanaf het begin meteen goed in. Na het aftasten van beide teams en de 0-1 voorsprong van Huissen hebben de dames van CVO meteen laten zien waar ze staan op dit moment.

Er werd erg goed verdedigd, zodat Huissen moest zoeken naar de gaten om te scoren. Dit lukte niet erg goed wat ook uit de stand bleek.  CVO liep in de beginfase meteen uit naar een voorsprong van 8-1. Er waren prachtige combinaties bij. Samen met het snelle spel wat CVO zo typeert is dit  ook meteen de kracht van dit team.

Een vermelding waard is het sterke optreden van de keepster Marlou Boergonje in deze periode. Zij verrichtte een aantal prachtige reddingen . Ook heel mooi waren de uitworpen van haar richting de altijd snelle Corine Vernooij. Hiermee wist Corine een aantal keer te scoren.

Via de cirkel kregen Amy Beekman en Eline Meuleman mooie kansen. Bij de stand van 9-3 kreeg CVO een tijdstraf en penalty tegen. Het werd 9-5. Reserve keepster Chantal Hagen deed voor de eerste keer met dit team en kwam onder luid applaus het veld in. Ook Judit Nieuwland deed mee scoorde een mooie goal via een sprongschot.

Met een stand van 12-6 in het voordeel van CVO gingen de dames de rust in. Na rust oogde het  spel wat rommeliger. Er moest in de verdediging een aantal keer worden ingegrepen .

In de hele wedstrijd zijn er minstens vijf strafworpen tegen gegeven. Ook werden er nog twee tijdstraffen richting CVO uitgedeeld waardoor de dames met een man minder in het veld stonden.

Maar geen moment kwam de wedstrijd in gevaar. Amy Beekman onderscheidde zich als een sterke verdedigster die niet te passeren is. Er volgden nog enkele  snelle breaks waarin goed werd gekeken door Maud Hagen.

Op het juiste moment speelde zij de bal af. Nienke de Graaf en Sharon Prins maakten dit af door te scoren. Dian Brummel kwam op het juiste moment instarten en haar schot was niet te houden voor de keepster van de tegenpartij.

Met nog tien minuten te spelen was het 20-12 in het voordeel van CVO.  De eindstand van deze wedstrijd was 22-14. CVO heeft het opnieuw erg goed gedaan en zij hebben het super enthousiaste publiek op een heerlijke handbalwedstrijd getrakteerd.  Na deze winst wacht de halve finale van het bekertoernooi!!

Scoreverloop: Corine Vernooij (7), Maud Hagen (5), Eileen Pelgrom (1), Laura Stegeman (1), Dian Brummel (2), Sharon Prins (2), Nienke de Graaf (1), Amy Beekman (1), Eline Meuleman (1), Judit Nieuwland (1).  Jamie Augustinus geblesseerd.