Vanaf a.s. zaterdag 23 januari tot 10 februari 4.30 uur geldt er een avondklok in Nederland. Tijdens deze periode moet iedereen vanaf 21.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 4.30 uur binnen blijven. Ben jij mantelzorger voor iemand die niet bij je in huis woont? En heeft je naaste tussen 21.00 en 4.30 uur mantelzorg nodig, die je echt niet kunt verschuiven naar een moment voor of na de avondklok? Dan mag je hiervoor op pad. Wel moet je dan een Eigen verklaring avondklok bij je hebben.

Zo werkt de eigen verklaring avondklok voor mantelzorgers

  • Download de Eigen verklaring avondklok op: http://www.koppelswoe.nl/avondklok-voor-mantelzorgers
  • Vul je gegevens in.
  • Vul de periode in: tot en met 9 februari.
  • Vink het vakje ‘Iemand anders heeft dringend mijn hulp nodig’ aan.
  • Vul bij toelichting in: Vanwege noodzakelijke en onuitstelbare mantelzorg.
  • Neem je identiteitsbewijs én het formulier uitgeprint of digitaal mee als je tijdens de avondklok voor de mantelzorg de straat op moet. De politie kan je onderweg om deze gegevens vragen. Bij twijfel kan een buitengewoon opsporingsambtenaar of de politie ter bevestiging van de mantelzorg(relatie) bellen met je degene voor wie je zorgt.
  • Zorg je voor meerdere mensen? Vul voor elke zorgvrager een aparte verklaring in.

We vragen je ook de verklaring zorgvuldig te gebruiken, en alleen voor noodzakelijke en niet uitstelbare mantelzorg tijdens de avondklok. Want het blijft belangrijk dat we ons zoveel mogelijk aan de oproep ‘blijf thuis’ van de overheid houden.

Meer informatie

Meer informatie kun je vinden op www.rijksoverheid.nl/avondklok of Mantelzorglijn. Ook kun je bellen met Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe via 0578-67 67 67.

Heb je hulp nodig bij het invullen? Heb je geen printer? Kunnen we je als mantelzorger op een andere manier helpen? Bel ons ook!