VAASSEN – Bewegen is voor veel mensen erg belangrijk. Helemaal tijdens de coronacrisis. De afgelopen periode is er daarom een ware run ontstaan op elektrische fietsen. Zo zeer zelfs dat deze geliefde stalen rossen tegenwoordig vrijwel altijd uitverkocht zijn. Zo niet bij Vincent Wijnbergen Fietsen in Vaassen. Daar staat nog een hele reeks op voorraad. Eigenaar Vincent Wijnbergen: “Kom maar eens kijken en informeren! We helpen graag!”

Wijnbergen (24) van Vincent Wijnbergen Fietsen heeft het in zijn vingers. Natuurlijk letterlijk, wanneer het gaat om de reparatie van de talloze rijwielen die bij hem binnen komen. Daar hoef je de jonge Vaassenaar dus niets over wijs te maken. Maar zeker ook figuurlijk als je het hebt over zijn passie voor het ondernemerschap in het algemeen en de handel in het bijzonder. “Het gaat geweldig. Het is lekker druk.”

Verhuizing van Dorpsstraat 66D naar Jan Mulderstraat 3-5
Onlangs werd bekend dat Vincent zijn prominente plek in het centrum (Dorpsstraat 66D) later dit jaar gaat verruilen voor een prachtig kooppand (Jan Mulderstraat 3-5). “Dit kwam op mijn pad. Ik dacht meteen: dat moét ik doen!” Maar dat duurt allemaal nog even. Op dit moment loopt het ook in zijn huidige winkel storm. Hij is dus nog niet echt bezig met de verhuizing. “Dat komt over een paar maandjes wel.”
In zijn huidige winkel zijn er meer dan honderd (nieuwe en tweedehandse) fietsen opgesteld om verkocht te worden. Verder heeft hij hier een prachtige werkplaats ter beschikking en dus volop de mogelijkheid om reparaties te verrichten. “Is jouw fiets aan vervanging toe of mankeert er iets aan? Meld je dan bij mij! Ik help graag.”

De fietstrend van deze periode: e-bikes
Dé trend van deze periode? Elektrische fietsen. “Ik heb een mooie voorraad ingekocht, omdat ik weet dat ze her en der niet meer aan elektrische fietsen kunnen komen. Ik verkoop diverse goede merken met verschillende types accu’s. Ik leg graag uit welke e-bike er bij jou past! Geen enkele fiets heeft geheimen voor me. Sinds m’n 16e werk ik al voor diverse fietsenwinkels uit Vaassen en Apeldoorn. Daar heb ik enorm veel ervaring opgebouwd. Inmiddels heb ik al weer een mooi aantal jaren een eigen winkel.” Naast (elektrische) toerfietsen en Speed Pedelecs heeft Wijnbergen ook een enorme voorraad fietsaccessoires te koop. De kwaliteit van mijn producten is gewoon goed. Ik ben zeer tevreden hoe het gaat. Kom maar eens kijken of er iets van jouw gading bij zit!”