Woensdag 28 oktober was het zover, de dorpsvlag van Beemte Broekland werd gehesen bij het dorpshuis “Ons Huus”. Helaas was het dorpshuis gesloten (Corona), maar na het hijsen van de vlag, was er toch nog een traditionele borrel. Deze was meegenomen van huis met de borrelglaasjes.

De Buurt– en Belangenvereniging Beemte Broekland kreeg de vraag van de stadsdeelmanager of ze een dorpsvlag hadden die in het gemeentehuis kon worden opgehangen. Die was er niet. Beemte-Broekland is een van de paar dorpen in de gemeente Apeldoorn zonder een vlag. Dus hoog tijd om via “De Ratelaar” een ontwerp voor een Beemter vlag te vragen aan de bewoners.

Deze vraag heeft meerdere ontwerpen opgeleverd, en na een stemmingsronde is er een keuze gemaakt. Bij deze vlag kun je het gele en groene vlak zien als weiland/veld en het blauwe vlak als kanaal / grift. Gebruik maken van de kleuren in de Gelderse vlag (Beemte-Broekland is een Gelders dorp). Als je dan de middelste baan zwart(A50) maakt en dan links boven een boom logo en rechts onder een koeienkop, dan refereer je aan de natuur de landbouw (Korenaren) en de A50 die het gebied doorsnijd.

De vlag kun je nu zien wapperen bij “Ons Huus”. Ook is de vlag uitgedeeld aan bestuursleden van de verschillende verenigingen en de school. Voor de bewoners van Beemte Broekland komt er later een mogelijkheid om deze vlag de bestellen.