VIOS wint weer eens

door | nov 10, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Na een paar teleurstellende uitslagen was er op 9 november eindelijk weer de volle winst voor VIOS tegen het matig spelende ESC uit Elburg. Op een mooie herfstmiddag was het de thuisploeg die vanaf het begin domineerde. Wellicht vanwege de 21 tegendoelpunten tot nu toe beperkte de ploeg uit Elburg zich tot tegenhouden op het eigen veld. Behalve enkele plaagstootjes bij een foute pas van VIOS kon ESC geen potten breken. Maar tegenhouden en bijna alleen verdedigen is een tactiek waar de Vaassenaren het moeilijk mee hebben dit seizoen.

Blijkbaar raakt dat bekend in de regio want steeds weer ontmoet ons technisch vaardige team een tegenstander die alleen lange ballen vooruit schiet en wacht op een foutje van de tegenstander. Dat VIOS beter was werd verwacht en het was ook zichtbaar in het spelbeeld. VIOS domineerde en creëerde kansen. Maar het overwicht werd pas tegen de rust tot uitdrukking gebracht in de score. In de 30e minuut ging een bal na een goed lopende aanval nog naast, maar in de 41e minuut gaf Richard van Beek een afgemeten voorzet vanaf de achterlijn die door Daan Gorelikow als een echt goalgetter werd binnen gewerkt: 1-0. Niemand verwachtte dat het hierbij zou blijven.

Toch gaf de 2e helft het zelfde beeld. VIOS viel aan en ESC beperkte zich tot verdedigen. Of de Elburgers zich al neerlegden bij een nederlaag of gewoon niet in staat waren tot aanvallen? In ieder geval was er niet een uitgespeelde kans te noteren voor ESC. Het was een beetje laf voetbal, maar wel effectief omdat de geel zwarten nauwelijks door het volle doelgebied van ESC heen konden voetballen. VIOS bleef geduldig aanvallen en kreeg een paar kansen om de voorsprong te vergroten, waaronder een schot van voor Richard van Beek die de keeper van ESC op zijn weg vond.

Enkele technische hoogstandjes van Mehmet Ali Akalin waren mooi voor de toeschouwers, maar leverden helaas geen treffer op. Ook enkele dubieuze vlagsignalen van de Elburger grensrechter kon de tegenstander niet in het zadel helpen en zo bleef het bij een kleine maar verdiende overwinning voor VIOS. Het spel was af en toe slordig, de passes vaak onnauwkeurig, maar de inzet was goed. Meer effectiviteit en b.v. rendement uit standaardsituaties lijkt nodig om mee te kunnen doen om de titel. Maar wie weet groeit het team door deze overwinning. Na twee nederlagen zat er wellicht ook wat spanning in de benen en hoofden. Volgende week kan progressie worden getoond in de bekerwedstrijd (thuis) tegen Hoevelaken.