Vios wint van koploper ASC Nieuwland

door | mrt 3, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Voetbal blijft toch een onvoorspelbaar spelletje. Immers, wie vooraf de voorbeschouwing in het programma van Vios had gelezen moest er wel van uit gaan dat de geelzwarten op voorhand aan een onmogelijke opgaaf om te winnen moesten beginnen. En, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het daar in de eerste helft ook wel op leek te zullen uitlopen.

Het initiatief was immers geheel aan de mannen van ASC Nieuwland uit Amersfoort en Vios moest zich beperken tot consequent verdedigen en proberen om via een uitval gevaar te stichten voor het doel van  de gasten. Dat leidde voor beide partijen niet tot doelpunten waardoor bij rust de 0-0-stand nog op het scorebord stond.

Na rust had Vios de wind mee en daardoor was het wat meer in de aanval dan voor rust. Dat leidde tot enkele corners die tegelijk ook wat kansjes opleverden. In de 51e minuut werd een corner door Nieuwland slecht uitverdedigd en in de kluts kreeg Matthijs Meyer de bal voor zijn voeten en hij schoot die prachtig en onhoudbaar voor de keeper in het dak van het vijandelijke doel; 1-0 voor Vios. Nieuwland had daar in het geheel niet op gerekend en raakte de controle over de wedstrijd kwijt.

Dat maakte de wedstrijd als kijkspel er niet mooier op, temeer omdat de gasten met fysieke kracht probeerden de wedstrijd te doen kantelen. Dat betekende dat scheidsrechter van Beek alle zijlen bij moest zetten om de wedstrijd in de hand te houden en hij slaagde daar – met het geven van enkele kaarten aan beide zijden – gelukkig in. Wel werd de wedstrijd een aantal malen opgehouden voor blessures aan beide zijden waardoor er zeven minuten blessuretijd moest worden bijgetrokken.

Nieuwland probeerde in het laatste kwartier met alle middelen de gelijkmaker te scoren maar de Vios-verdediging- met doelman Bahatin Selcuk aan het hoofd- wist de 1-0 score vast te houden. Zo werden drie zwaarbevochten punten  met enig fortuin binnengehaald en kan Vios zich opmaken voor de uitwedstrijd van aanstaande zaterdag bij Rood Wit ’58 in Putten.