Vios wint in extremist

door | apr 14, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Zaterdag 13 april stond de uitwedstrijd tegen vv Barneveld te wachten. Een wedstrijd tegen de nummer laatst, maar ook een tegenstander waar VIOS het erg lastig tegen heeft. Vorig seizoen werd er uit niet gewonnen en de thuiswedstrijd, deels tegen 10 man, van dit seizoen was ook niet makkelijk.

VIOS strijdend om nacompetitie te behalen kwam goed uit de startblokken met in de eerste 5 minuten al 2 goede afstandsschoten van Jacco Verstraten en Levi Tuasela (paal), echter kwam Barneveld op 1-0 na goed voorbereidend werk van Albert Kamara op rechts. Direct na de openingstreffer kreeg Barneveld via Fabian van Esch een goede 2e mogelijkheid. VIOS was daarna de bovenliggende partij en kreeg enkele kansen, zo was er na ongeveer een kwartier een echte scrimmage, Mathijs Meijer kwam door over rechts, schoot waarop de keeper goed redde, de rebound was echter voor Noah Tuasela en hij schoot vol op de paal, deze rebound valt bij Mehmet Ali Akalin en die probeert de bal de hoek in te krullen, maar daar was de uitstekend keepende Remon de Vlieger weer. VIOS kreeg in deze eerste helft meerdere kansen maar vond steeds of het aluminium of de keeper op hun weg.

De tweede helft, Barneveld gesteund door de voorsprong gelooft wel in een stuntje en heeft de punten hard nodig om directe degradatie te ontlopen. In eerste minuut direct een kans voor Barneveld, gelukkig voor VIOS blijft het 1 – 0, het spel van VIOS wordt onzorgvuldiger en het weer steeds onaangenamer. Opeens in 68 minuut een vlammend schot van Levi Tuasela op de lat, publiek werd weer wakker en een minuut later maakt de topscoorder van VIOS, Jelle Pol, zijn faam waar door met rechts de 1-1 te maken. Een uitslag waar beide teams niks aan hebben, met nog 20 minuten op de klok verwacht je een spannend slot, maar dat bleef uit. Op een goede aanval in 82ste minuut na, waar Noah Tuasela met een goede een tweetje met Jaron Dijksterhuis ook weer de keeper op zijn weg vond, gebeurde er weinig.

Teleurstellend was dan ook de 1-1 deze zaterdag.

Echter in 5e minuut van de blessuretijd, penalty VIOS, onberispelijk ingeschoten door Noah Tuasela. VIOS wint met 2-1 en blijft volop meedoen voor nacompetitie. Er zijn nog 2 plekken te vergeven waar vooralsnog Otterlo, Zwart Wit, CJVV en VIOS de beste kansen op maken.

zaterdag 20 april speelt VIOS thuis om 14:30 tegen Advendo’57.