Vios wedstrijdversla JO11-1

door | apr 17, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Vorige keer in een bekerwedstrijd werd hiervan verloren, dus de jongens waren gedreven om het een en ander goed te maken.

Door een vervelende blessure van Daan, de keeper van VIOS, moest er nog geïmproviseerd worden, en is uiteindelijk Jens, een van de veldspelers, in de goal gaan staan.
In de kleedkamer is goed besproken wat er moest gebeuren vandaag. Kort gezegd, winnen!

De jongens kwamen zelfverzekerd het veld op, en de wedstrijd was begonnen. VIOS zat er vanaf de eerste minuut kort op. Er werd goed druk gezet waardoor het voor de tegenstander heel moeilijk werd om te voetballen.
Vroeg in de eerste helft werd de 1-0 gemaakt door Thijs na een goede breedtepass van Semi.

De druk bleef er daarna nog steeds goed opzitten. De achterhoede hield alles goed dicht, en zaten kort op de aanvallers. SVI kwam nog steeds niet aan voetballen toe, hierdoor ontstond ook de 2-0. Semi maakte een mooie actie en behaalde hiermee de achterlijn, hij legde de bal mooi terug op Luuk, die helemaal mee kwam vanuit achteruit, en schoot hem hard binnen.

Na een goede 15/20 minuten in de eerste helft, sloeg de vermoeidheid een beetje toe. Er kwam meer ruimte voor de tegenstander om te voetballen, dit gebruikte zij dan ook goed. Zo kwam het voor rust nog op een 2-3 achterstand voor VIOS. Maar het was nog lang niet gespeeld, en dat wisten de jongens ook.

Door wat aanwijzingen in de rust en een goede peptalk kwam VIOS weer vol vertrouwen en zekerheid de tweede helft in. Het was een zware helft voor de jongens qua conditie, maar SVI bleef er ook erg kort opzitten waardoor voetballen steeds moeilijker werd. Alleen van opgeven was geen sprake. Er werd met het hele team keihard gewerkt. Laat in de tweede helft heeft dit dan ook zijn vruchten afgeworpen. Finn had een zware wedstrijd en een goede verdediger tegenover zich staan, waar hij erg druk mee was. Maar uiteindelijk is hij slim bij hem weggebleven, hij kreeg de bal, maakte een goede actie voorbij de verdediger en schoof hem zo langs de keeper de goal in. 3-3!

Alles was weer mogelijk en er werd ook alles aan gedaan om de winst binnen te halen. Er waren nog 5 minuten te spelen, Roy was met de bal richting de goal gelopen. Hij kon zelf niet meer verder doordat er 2 verdedigers voor hem stonden. Roy kon nog wel de bal richting Finn spelen en dat lukte ook. De bal kwam iets voor Finn terecht waardoor hij niet meer kon aannemen of dribbelen, hij moest in 1 keer schieten en maakte met een sliding tegen de bal 4-3 voor VIOS!

Dit werd uitbundig gevierd met het hele team, de wissels en trainers wilden al bijna het veld inrennen. Nu was het een kwestie van nog 5 minuten de boel dichthouden. Maar de verdediging stond als een muur en de tegenstander kwam er niet meer langsheen. VIOS won met 4-3 en het voelde dan ook echt als een hele goede overwinning, maar dat was het ook.

Auteur: Joran Mensink Vios