Afgelopen dinsdag, 23 april, speelden de dames van VIOS de halve finale voor de KNVB beker tegen DSV’61 uit Doornspijk. Voor VIOS geen onbekende tegenstander. Beide ploegen zitten bij elkaar in de competitie en hebben tot 20 april gestreden om het kampioenschap. Na een 5-2 nederlaag op 20 april en 2-1 nederlaag in november, wat overigens de enige nederlagen waren dit seizoen, zal DSV’61 kampioen worden.

3 keer is scheepsrecht zeggen ze en dat kwam dit keer uit. 3 dagen na de nederlaag streden beide ploegen dit maal om een finale plek voor de beker. Er werd gestreden om elke meter met over en weer kansjes, voor beide ploegen een afgekeurd doelpunt en een bal op de paal, wisten de dames van VIOS dan toch in de 88e min het net te vinden 1-0. De laatste minuten wisten de dames deze stand vast te houden en toen de scheidsrechter afblies voor het einde van de wedstrijd was de ontlading groot. De dames bedankten de vele toeschouwers die aanwezig waren en er werd nog tot in de late uurtjes feest gevierd.

Het is voor het eerst in de historie van het VIOS vrouwenvoetbal dat de finale gehaald wordt. Tegenstander in deze finale zijn de dames van Fortissimo uit Ede. De datum is waarschijnlijk zaterdag 1 juni. Tijd en locatie worden pas 4 mei bekend gemaakt.