“Vios verliest verdiend van Swift”

door | okt 31, 2021 | Nieuws | 0 Reacties

Vios heeft zaterdag  verloren van de mannen uit Swifterbant. Voor rust zag het daar nog niet naar uit maar in de tweede helft was Swift beter en was de eindstand 1-2 voor de gasten verdiend te noemen.

Beide partijen speelden in de eerste helft een fris spelletje met over en weer kansen. Nadat Memet in de 20e minuut op de rand van het strafschopgebied op onreglementaire wijze was afgestopt kreeg Vios een vrije trap die door Richard van Beek prachtig tot doelpunt werd gepromoveerd. Ook Swift deed voor rust een aantal verwoede pogingen om te scoren maar mede door goed keeperswerk van doelman Wiersma bleef de nul tot de 41e minuut aan Vios-zijde gehandhaafd. Helaas mondde vlak voor rust een vloeiende aanval van de gasten over rechts uit bij Roskam, de spits van Swift die geen moeite had om de 1-1 ruststand op het scorebord te zetten.

In de tweede helft was het initiatief vrijwel geheel bij de tegenpartij. Vios had gewisseld; Schoenmaker voor Visser en Nijsing voor Dijksterhuis maar die veranderingen brachten niet  de gehoopte spelverbetering. De thuisclub moest alle zijlen bijzetten om de tegenstander van scoren af te houden en beperkte zich aanvallend tot uitvallen waaruit v.Beek  de beste kans had om Vios nog weer opnieuw op voorsprong te zetten.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd de druk op de verdediging van Vios steeds groter en in de 73e minuut leverde een goed lopende aanval  een doelpunt  op van v.Spronsen waarmee Swift op een verdiende voorsprong kwam. (1-2).In de resterende minuten heeft Vios nog zonder succes geprobeerd gelijk te maken maar de polderbewoners gaven niets meer weg en namen zo de verdiende winst mee naar huis.