Vios trekt overwinning over de streep

door | okt 21, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

VIOS nam het zaterdagmiddag op in een uitduel tegen vv Hulshorst die met 3 behaalde punten de 12e plek bezette. Het bleek een wedstrijd met twee gezichten.

De eerst helft was duidelijk voor de Vaassenaren. Waar het vorige week ontbrak aan scherpte begonnen de geelzwarten sterk aan dit duel. Langdurig balbezit leverde in de 9e minuut de eerste treffer op. Het was Mehmet Ali Akalin die met zijn bekende dribbel naar binnenkwam, een steekpass verzorgde op de diep gelopen Dennis de Jong die op zijn beurt Noah Tuasela vond. Hij bekroonde deze aanval met de openingstreffer. Na ruim 20 minuten leek VIOS de grip op de wedstrijd te verliezen. Waar de bal bij een onderschepping hiervoor nog juist werd behandeld, verkozen veel spelers de weg roeit methode. In de 32e minuut kreeg VIOS een vrije trap toegekend op zo’n 18 meter van de goal. Het was Levi Tuasela die de bal over de muur wist te tillen en daarmee de keeper in korte hoek kon verrassen. Met deze 0-2 voorsprong trok VIOS het initiatief weer naar zich toe. Kort voor rust scoorde VIOS zelfs nog de 0-3. Quincy Werinussa bereikte met een dieptepass het hoofd van Noah Tuasela. De bal viel precies voor de voeten van Mehmet Ali Akalin die koel bleef en de bal voorbij de doelman schoof.

VIOS begon zwak aan de tweede helft. Opnieuw werden ballen zonder ideeën naar voren geschoten en speelde VIOS hiermee de tegenstander in de kaart. Vlak na rust viel de 1-3. Na onrustig uitverdedigen pikte vv Hulshorst de tweede bal op en kon tot tweemaal toe de bal vrij voorgeven. De bal kwam voor de voeten van een geheel vrijstaande aanvaller die simpel binnen wist te tikken. In de 56e minuut wist Akalin spits Daan Gorelikow in een 1 tegen 1 met de keeper te zetten. Helaas resulteerde dit niet in een 1 – 4 voorsprong. Drie minuten later kwam vv Hulshorst weer tot een aanval na opnieuw onrustig uitverdedigen aan VIOS kant. Met een fraaie voorzet, gegeven met buitenkant voet, kon een Hulshorst aanvaller eenvoudig de aansluitingstreffer intikken. Met de inmiddels ingevallen Mathijs Meijer en Richard van Beek ging VIOS op zoek naar de 2-4. Maar de verdediging van Hulshorst werd maar weinig in de verlegenheid gebracht. VIOS hield zich niet aan het strijdplan waardoor het niet toe kwam aan doelpogingen en waarbij een counter steeds op de loer lag. Scheidsrechter van dienst wilde nog niet naar huis en plakte nog 11 hele minuten aan de wedstrijd vast. In deze fase roken de gastheren de kans om de gelijkmaker te scoren terwijl VIOS alle zeilen moest bijzetten om dit te voorkomen.

Na het eindsignaal konden de Vaassenaren opgelucht ademhalen. De 3 punten waren binnen. Toch kreeg VIOS nog twee tegenslagen te verwerken. Jaron Dijksterhuis heeft het veld moeten verlaten vanwege een gebroken pols en Dennis de Jong zocht vroegtijdig zijn weg na de kleedkamer na een onbegrijpelijk verkregen rode kaart in de 95e minuut.