Vios overtuigend naar overwinning op Zwolsche Boys

door | sep 29, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Zaterdagmiddag stond voor VIOS de eerste thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys op het programma.

Na de knappe 0-3 overwinning bij Swift’64 afgelopen week, wist VIOS op eigen bodem opnieuw te overtuigen. Zwolsche Boys, dat dit seizoen voor de prijzen wil gaan meedoen, werd met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Op het natte sportpark ‘de Kouwenaar’, startte VIOS furieus. Binnen enkele minuten waren Daan Gorelikow en Levi Tuasela al dicht bij de openingstreffer, maar de Zwolse doelman Bram Jager wist met moeite VIOS van scoren af te houden. Na dit openingsoffensief herpakte Zwolsche Boys zich enigszins en de sterke spits Jeffrey de Nooijer zag een gevaarlijk schot knap verwerkt worden door VIOS doelman Maikel Gerritsen.

Na een half uur kwam de VIOS motor weer op toeren. Eerst zag Levi Tuasela nog een schot op de voeten van Bram Jager belanden, bij een volgende aanval was hij wel succesvol. Enkele minuten later was Daan Gorelikow het eindstation van een volgende vlot lopende VIOS aanval en met een comfortabele 2-0 voorsprong brak de rust aan.
Na de pauze gooide Zwolsche Boys alle schroom van zich af. Het zette VIOS onder druk en het spel aan Vaassense kant was onnauwkeurig. Jeffrey de Nooijer was dicht bij de 2-1, maar met een geweldige redding wist Gerritsen een Zwolse treffer te voorkomen.

In het verloop van de 2e helft wist VIOS zich meer en meer aan de Zwolse druk te ontworstelen. Noah Tuasela kwam na een geslaagde uitbraak oog in oog met doelman Jager, maar hij wist de wedstrijd nog niet te beslissen. De sterk spelende Levi Tuasela lukte dit wel. Uit een vrije trap bracht hij met een lage schuiver VIOS op 3-0. In het laatste kwartier had de score nog verder kunnen oplopen, maar Gorelikow kwam tot tweemaal toe een teenlengte tekort.