Vios na degelijke overwinning in sub top

door | mrt 31, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

Eindelijk was er eens een goede uit-overwinning voor de geel-zwarte formatie.

In Wekerom werd op de laatste zaterdag van maart de plaatselijke club SDS 55 verslagen met 1-5. In het begin van de wedstrijd op het groene kunstgras leek het er echter nog niet op dat het zo eenvoudig zou gaan. Tegenover het af en toe goed verzorgde combinatievoetbal van onze jongens was de tegenstander vooral fysiek aan het voetballen. Bij kopduels was VIOS vaak in het nadeel.

Maurits Visch moest al snel worden vervangen wegens een blessure. Quincy Werinussa verving hem. Met heel verschillende speelstijlen waren de teams tegen elkaar opgewassen, hoewel VIOS beter combineerde. Na een paar goede reddingen van Batin Selcuk kwam de opkomende Matthijs Meijer aan de bal en zijn schot belandde diagonaal via de paal prachtig in het doel. VIOS ging iets beter voetballen en kreeg nog wat kansen, maar er was ook veel balverlies. Vlak voor het rustsignaal gaf Matthijs Meyer een mooie voorzet die door Noah Tuasela onberispelijk werd ingekopt. De ruststand van 0-2 stond, net als vorige week, echter niet garant voor een overwinning.

Dat bleek bij de hervatting. Het fysieke spel van SDS zorgde voor het VIOS doel voor chaotische situaties, maar de defensie hield stand. In de 49e minuut was er weer een goede redding door Batin, waardoor de voorsprong intact bleef. SDS spelers hadden veel tackles nodig om Noah, Levi en Mehmet af te stoppen. Zij waren af en toe een plaag voor de mannen uit Wekerom. Jacco Verstraten was met veel inzet een belangrijke schakel deze middag. In de 52e minuut rondde Jaron Dijksterhuis een aanval met een zuiver schot af in het doel van SDS. Voor Jaron een bekroning van zijn inzet deze middag. Al snel stond hij weer oog in oog met de keeper en wist de bal voor te krijgen waar Noah Tuasela de bal in het doel werkte. De goal werd echter afgekeurd wegens aanvallen van de keeper. Je zou ook kunnen stellen dat de keeper te laat was, maar de verder goed leidende scheidsrechter besloot anders. In 67e minuut kwam toch de 4-0. Mehmet Ali Akalin werd onderuitgehaald in het strafschopgebied en Jelle Pol was doeltreffend van 11 meter. In de 70e minuut kwam er nog een treffer voor SDS. Bij een onoverzichtelijke situatie voor het VIOS doel kon een speler van Wekerom onbekommerd inkoppen. Marijn Visser kwam in het veld voor Stef Koldenhof en speelde in de verdediging alsof hij niet anders gewend was.

Ook Daan Gorelikow kreeg nog speeltijd. Hij verving Jaron Dijksterhuis in de spits. In de 85e minuut was Jelle Pol opnieuw doeltreffend via een corner die prachtig het doel van SDS indraaide. Een degelijke overwinning waardoor VIOS de subtop nadert. Ook zou nog mee gedaan kunnen worden in de 3e periode, maar er zullen dan wel wat puntjes op de i gezet moeten worden omdat andere teams minder ruimte zullen geven dan de spelers van SDS deze middag. Fouten werden nu niet afgestraft, maar dat kan volgende week in de thuiswedstrijd tegen Terschuurse Boys weer heel anders zijn. De geschorste Dennis de Jong kan er dan ook weer bij zijn.