VIOS met lege handen tegen BATAVIA’90

door | feb 4, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

VIOS is er zaterdag opnieuw niet in geslaagd om een overwinning te behalen. Batavia’90 uit Lelystad, dat vorige week de titelstrijd weer enigszins spannend maakte door de gedoodverfde kampioen Unicum te vloeren, bleek in Vaassen een maatje te groot.

Op het kunstgrasveld op sportpark ‘de Kouwenaar’ startte VIOS gedreven. Hoewel het technisch betere Batavia de bal makkelijker in de ploeg hield, compenseerde VIOS dit in het eerste half uur met een gezonde dosis werklust en een goede organisatie.

Beide ploegen hielden elkaar een half uur lang in evenwicht en wisten geen noemenswaardige kansen te creëren. Namens VIOS probeerde Noah Tuasel het met een afstandschot, maar dit was een eenvoudige prooi voor doelman Loetloetoer. Nadat Roberto Doufikar namens Batavia een voorzet van rechts van dichtbij naast schoot verloor VIOS langzamerhand de controle over de wedstrijd en werden de Vaassenaren in de verdediging gedrongen. Kort voor rust kwam Batavia dan ook aan de leiding toen Kevin Olaria de bal beheerst langs Batin Selçuk schoof.

Koud uit de kleedkamers VIOS weer langszij. Een lange pass werd door Tuasela knap afgerond. 5 minuten later kwam Batavia op een 1-2 voorsprong. Een bal achter de VIOS verdediging werd door Ovaria over de uitstormende Selçuk gelift zodat VIOS opnieuw in de achtervolging moest.

In de gestaag neervallende regen vocht VIOS voor wat het waard was, maar Batavia kwam geen moment serieus in de problemen. Met een goede reflex op een kopbal van Pim Herrewijn hield Selçuk VIOS op de been, zodat er hoop bleef op een goed resultaat.

In de laatste 10 minuten perste VIOS  er nog een slotoffensief uit .  Jelle Pol had met een geweldig schot bijna de ploegen nog op gelijke hoogte gebracht, maar doelman Loetloetoer wist met een knappe redding de overwinning voor Batavia veilig te stellen.