Vios hervat competitie met winst op Teuge

door | jan 20, 2019 | Nieuws | 0 Reacties

VIOS is zaterdag goed uit de winterstop gekomen door de derby tegen Teuge winnend af te sluiten. Vooraf waren er aan Vaassense kant de nodige zorgen door het ontbreken van een tweetal ervaren spelers. In een enigszins aangepaste formatie, waarin Lex Schoemaker als extra middenvelder kort voor de VIOS defensie in de basis stond, liet VIOS zich van zijn beste kant zien.

De eerste kans was echter voor Teuge. Al vroeg in de wedstrijd werd de snelle Frank Boers gelanceerd, maar Ruben Wientjes wist zijn voorzet niet af te ronden. Daarmee is meteen de gevaarlijkste aanval Teuge vermeld en nam VIOS het heft in handen. De sterk spelende Jacco Verstraten stelde de Teuge defensie voor grote problemen. Nadat twee eerdere pogingen rakelings het doel mistten, wist hij in de 18e minuut uit een vloeiende aanval VIOS op 1-0 te brengen. Kort daarop kreeg Rick van ’t Einde na defensief geklungel, een unieke mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar Teuge doelman Joost Veldwijk reageerde attent. 10 minuten voor rust verscheen Verstraten na een klutsbal opnieuw alleen voor Veldwijk. Zijn inzet raakte de paal, maar Matthijs Meijer kon de terugspringende bal binnenwerken. Terwijl het publiek al richting kantine trok, kwam Teuge op slag van rust uit het niets terug in de wedstrijd, toen Laurens Pas uit een corner van dichtbij binnenknikte.

Gesterkt door de aansluitingstreffer voerde Teuge na rust de druk flink op. Een kwartier lang moest de jeugdige VIOS defensie alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen, maar toen Noah Tuasela na zwak verdedigen 3-1 scoorde was de wedstrijd gelopen. Jelle Pol trof met een geweldig afstandschot nog de lat en de paal stond een tweede treffer van Tuasela in de weg, zodat Teuge nog blij mocht zijn dat de nederlaag niet hoger uitviel. Diep in blessuretijd wist Mike Drost van afstand nog 3-2 te scoren, maar de terechte overwinning van VIOS kwam niet meer in gevaar.

IJs en weder dienendereist VIOS volgende week af naar Wekerom, voor het duel tegen het als 11e geklasseerde SDS’55