VIOS effectief tegen Doornspijk.

door | feb 16, 2020 | Nieuws, Premium | 0 Reacties

De uitwedstrijd op 5 oktober bij DSV 61 had VIOS met de kleinste marge van 0-1 gewonnen. En ook in die wedstrijd was VIOS beter, zonder dat in de score tot uitdrukking te brengen.

Op zaterdag 15 februari gaf een effectief spelend VIOS de meegereisde DSV aanhang vanaf het eerste fluitsignaal van de overtuigend leidende scheidsrechter Hoogendijk weinig hoop op een goede afloop.
De Vaassenaren begonnen goed aan de wedstrijd en de ploeg uit Doornspijk had nauwelijks iets in te brengen. Met een goed controlerende verdediging had VIOS niets te vrezen, omdat DSV de bal niet in de ploeg kon houden. Er zat ook geen lijn in het spel van DSV, dat veelal lange ballen speelde die goed te verdedigen waren.

Het enige wat ontbrak waren de goals voor VIOS in de beginfase. Kansen waren er wel. Dennis de Jong schoof een steekbal van Levi Tuasela naast. Noa Tuasela was in de 12e minuut kansrijk en in de 27e minuut stond Richard van Beek vrij voor de keeper, maar hij plaatste de bal op de doelman zodat deze redding bracht.
Het overwicht was duidelijk, maar de score bleef uit tot de rust. Vlak voor de rust drong DSV 61 nog wat aan en door onrustig uitverdedigen leek het dreigender dan het was. Die onrust kon VIOS gaan opbreken. Het speelde te gehaast, met name in de voorhoede.

Maar blijkbaar had de technische staf dat in de rust ook genoemd in een pep talk, want na de theepauze kwamen de goals dan eindelijk.  In de 49e minuut scoorde Richard van Beek, na een mooie steekbal van Mehmet Ali Akalin. In de 51e minuut maakte Dennis de Jong behendig en zuiver de 2-0. En in de 63e minuut  maakt Mehmet zijn befaamde kapbeweging en scoorde in de rechterhoek van de goal van de Doornspijkers. De wedstrijd was hiermee wel beslist.

Nick Sluijmers loste Matthijs Meijer af en wat later kon Joas Pol weer minuten maken toen hij voor Lex Schoemaker in het veld kwam. De gedrevenheid bij VIOS bleef en regelmatig werd er gevlagd voor buitenspel waarbij op z’n minst één situatie dubieus was. Ook een paar onnodige overtredingen tegen VIOS werden bestraft door de scheidsrechter.
Daan Gorelikow mocht nog wat minuten spelen toen hij Mehmet Ali Akalin afloste in de voorhoede. Een terechte overwinning voor VIOS dat met de overige uitslagen op deze dag ook goede zaken deed voor de 2e periode. De volgende wedstrijd winnen is dan misschien al voldoende.