VIOS eenvoudig langs HULSHORST

door | feb 20, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

VIOS beleefde zaterdag een tamelijk eenvoudige middag. Nadat vorige week Stroe met 5-1 werd verslagen, moest degradatiekandidaat Hulshorst er met dezelfde cijfers aan geloven.

VIOS kende op het kunstgrasveld in Vaassen een sterke openingsfase. Jacco Verstraten en Noah Tuasela dwongen Hulshorst doelman Thijs Menges direct al tot ingrijpen. Menges was na een kwartier echter kansloos op de inzet van Jelle Pol, die geklungel in de Hulshorster verdediging afstrafte. Kort daarop werd het alweer gelijk.

De wel erg vrijstaande Niels Meussen was het eindstation van een vlotlopende Hulshorst aanval. Na de gelijkmaker kwam de wedstrijd meer in evenwicht. VIOS had moeite om kansen te creëren tegen het gegroepeerd verdedigende Hulshorst, dat zelf ook geen potten kon breken. Pas in de slotfase van de 1e helft kwam Tuasela tot tweemaal toe dreigend voor het doel van Hulshorst, maarsucces leverde dit niet op, zodat de ploegen met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten.

Na rust leek het spelbeeld aanvankelijk weinig te veranderen. Door een afstandschot van Verstraten en met de hulp van een blunderende Menges, kwam VIOS in de 56e minuut op 2-1. Nadat 5 minuten later Mo Kiliç met een fraaie kopbal de voorsprong van VIOS verder uitbouwde, was het Hulshorster verzet gebroken.

Koud in het veld soleerde Mehmet Ali Akalin (die door studie in het buitenland voor het eerst in actie kwam dit seizoen) naar 4-1 en in de slotminuut was het opnieuw Kiliç die met een afstandschot  de 5-1 eindstand aantekende.
Een sterke 2e helft leverde VIOS een ruime overwinning en doordat de Vaassenaren nog een handvol goede kansen liet liggen, bleef Hulshorst een grotere nederlaag bespaard. Volgende week speelt VIOS in Wekerom tegen middenmoter SDS’55.