VIOS 2 WINT OVERTUIGEND EN PAKT BELANGRIJKE PUNTEN

door | mrt 25, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Na de nederlaag van vorige week bij Teuge, moesten er weer punten gehaald worden. VIOS 2 was gezakt naar de elfde plaats, wat degradatie inhoudt. Om weer te klimmen op de ranglijst, moest er uit gewonnen worden tegen Berkum 4.

De strategie was nagenoeg hetzelfde als de vorige weken. Het enige verschil was dat er nu hoger druk werd gezet dan anders, omdat er op een klein knollenveld werd gespeeld en Berkum graag opbouwt van achteruit.

De tactiek pakte meteen goed uit. Berkum kwam niet aan het gebruikelijke spel toe en raakte verzeilt in de één-op-één duels met VIOS. Door de fysieke kracht en werklust wist VIOS de duels te winnen. Precies zoals trainer Jeroen van ’t Einde het voor ogen had.

De verdediging stond als een huis. Floris Visch en Lex Schoemaker waren met harde en meedogenloze tackles de aanvallers de baas. Het gras moest meerdere malen hersteld worden na een ingreep van de slopers achterin.

Via een mooie crosspass van Quincy Werinussa kon Bas van der Haar in stelling worden gebracht. De links-midden kon via een combinatie met Aldo Kuijt het strafschopgebied binnen lopen. De actie mondde uiteindelijk uit in een hoekschop.

VIOS had voorafgaand aan de wedstrijd goede afspraken gemaakt over de loopacties bij hoekschoppen. Dit resulteerde in veel gevaar. Zo won Rutger Visch het kopduel, waarna Tom Beekman de bal binnenschoot. Het doelpunt werd onterecht afgefloten, wegens het hinderen van de doelman.

Een paar minuten later was het dan wel raak. Het gevaar kwam weer vanuit de hoekschop. Er was veel beweging in het strafschopgebied, waardoor Bas van der Haar het hoofd van Lex Schoemaker kon bereiken. Met een kiezelharde kopstoot liet hij de Zwolse doelman kansloos. 0-1.

Rust. VIOS heeft een uitstekende eerste helft gespeeld, waarbij Berkum nauwelijks kansen kon creëren. Voor de tweede helft gold hetzelfde plan, maar de verwachting was dat Berkum meer druk naar voren zou gaan zetten.

Dat was ook zo. Er kwamen een paar goede voetballers het veld in die voor wat meer gevaar konden zorgen. Gelukkig konden ze niet in de buurt komen van het doel van Suleyman Deliktas.

Doordat VIOS verdedigend goed stond, konden ze in de counter gevaarlijk worden. Dit resulteerde in kansen voor Stefan de Weerd, Santi Leatemia en de zojuist ingevallen Marvin Timmer. Helaas konden deze kansen voorlopig nog niet verzilverd worden.

Tot de 70e minuut. Floris Visch onderschept de bal van de Zwolse spits en speelt de bal naar zijn broer Rutger Visch. Via een steekpass achter de verdediging werd Stefan de Weerd bereikt. De snelle spits bleef rustig en maakte de 0-2.

Berkum kon nog één keer gevaarlijk worden. De spits stond oog in oog met Suleyman Deliktas. De Zwollenaar schoot hard en geplaatst, maar met een katachtige reflex wist de VIOS-doelman zijn team te redden. Het resterende deel van de wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld door VIOS.

Einde wedstrijd. Deze 0-2 overwinning is van groot belang in de degradatiestrijd. VIOS 2 klimt op de ranglijst van de elfde naar de negende plek. Over twee weken gaat de competitie verder, thuis tegen Colmschate.