De vierde editie van de zomerschool is vandaag, 2 augustus, van start gegaan. De gemeenten Epe en Heerde hebben wederom de handen ineengeslagen om kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar een creatief en educatief programma te bieden. Dit jaar is de Zomerschool voor zowel kinderen met een niet-Nederlandse achtergrond, kinderen die opgroeien in gezinnen met een financiële achterstand én kinderen die door corona iets extra’s nodig hebben.

Meteen nadat de kinderen aankwamen op de plek van de ‘Scouting Buys Ballot’ gingen ze met een tijdmachine naar de tijd van professor Buys Ballot in 1854. Hij was erg blij dat de kinderen er met zovelen waren. Zijn alles-weten-boekje was namelijk vernield en de professor kon de hulp van de kinderen goed gebruiken. Met dit verhaal konden de kinderen al luisterend ook gelijk in actie komen. Deze start past mooi in het doel van de Zomerschool: actief meedoen en zelf-ontdekkend leren. Daarnaast staat taalontwikkeling door spelenderwijs Nederlands te spreken, te schrijven en te lezen centraal. En nog belangrijker is dat er tijdens de Zomerschool altijd nieuwe vriendschappen ontstaan door sport, spel, creativiteit en het samenzijn.

Wethouder Stephan Nienhuis is enthousiast over de start van de Zomerschool: “Ik vond het een inspirerend begin van drie weken met allerlei activiteiten. Je zag dat de kinderen gelijk het verhaal werden ingezogen. Tijdens de zes weken zomervakantie brengen deze kinderen hun tijd vaak door in de eigen woonomgeving. Door de Zomerschool worden ze uitgedaagd om, in de buitenlucht, nieuwe dingen te onderzoeken, andere kinderen te ontmoeten en avonturen te beleven.”

De Zomerschool duurt nog tot 19 augustus en wordt afgesloten door wethouder Jan Aalbers van de gemeente Epe.