Op verzoek van een woongroep uit verzorgingshuis de Speulbrink in Vaassen, gaf het Vaassens Fanfare Corps afgelopen zondag 24 juni een koffieconcert in de buitentuin bij de Speulbrink. Het concert werd afgetrapt door de slagwerkgroep van het Vaassens Fanfare Corps.

Zij brachten een leuk, gevarieerd programma ten gehoren waarbij onder andere muziek werd gemaakt met PVC-buizen. Een creatieve manier van (slagwerk) muziek maken, die door het aanwezige publiek zeer werd gewaardeerd.

Na de slagwerkgroep was het de buurt aan het A-orkest van het Vaassens Fanfare Corps. Ondanks dat het zondagochtend was, die zeker voor de jeugd nog weleens taai kan zijn, brachten zij een zeer fris en vrolijk in het hoor liggend programma ten gehore.

Bekende nummers als een james bond medley, filmmuziek van Jurrasic Park en een greep uit het oeuvre van Gloria Estefan passeerden de revue. Het concert werd afgesloten met het nummer ‘Sierra Madre’, die op verzoek van de moeder en oma van een aantal leden werd gespeeld. Een muzikale ochtend, die met een groot applaus werd gewaardeerd.