Gefascineerd door wat er allemaal met papier mogelijk is ontstond Intuitionpaperart. ‘Papier is een flexibel materiaal in vele verschijningsvormen en je kunt er zoveel mee doen! Onze missie is dan ook om mensen te verbazen en te verwonderen met zeer veel toepassingen van papier. Van origami tot papieren objecten met een functie’, aldus de bevlogen Pieter en Evelien van Intuitionpaperart uit Alverna.

De kunstenaars

Pieter Ermers

Pieter Ermers (geboren 02-09-1958) heeft zijn roots in de reclamewereld liggen. Na het werken als art director bij diverse toonaangevende bureau’s werkt hij de laatste 25 jaar als creatief vormgever, zelfstandig voor verschillende klanten. Het vormgeven op de computer raakt hem minder dan het ambachtelijke papierwerk. Een papierfabrikant liet hem zijn gang gaan om zo creatief mogelijk een direct mail te maken. Intiuition wordt omgezet naar Intuitionpaperart. Pieter laat de geavanceerde, digitale vormgevingsprogramma ’s achter zich en trekt zich terug naar de tekentafel en het ambachtelijke handwerk. Ook visualiseert hij de ideeën van Evelien op papier zodat zij hier vervolgens mee aan de slag kan.

Evelien Mielekamp

Evelien Mielekamp (geboren 02-06-1961) is de levenspartner van Pieter. Door een onvolledige dwarslaesie afgekeurd, veranderde haar leven. Andere dingen werden belangrijk en door het vele zitten en het verkrampen van haar armen en handen bij stilstand, begon ze te oefenen met origami. Het liefst combineert ze allerlei technieken: origami, quillen, quilten, 3d origami, tessellations. Toen  ontstonden de ideeën. Brainstormen met partner, visualiseren en maken. Het geeft haar leven weer kleur en vorm. Mede daardoor werd Intuitionpaperart geboren.

Beiden maakten de keus (duurzaamheid) om met papier te werken dat al in omloop was. Een extra uitdaging aan het werk. Wat kan je met het papier en die kleuren? De technieken vragen om een bepaald soort papier. Het papier werd niet gekocht voor het idee, maar het papier gaf een idee.

De expositie is te zien van donderdag 23 mei tot en met vrijdag 28 juni. Openingstijden de Ring: dinsdag t/m vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.deringepe.nl.