Veel jonge vrouwen herkennen het wel: dromen van een baan of carrière waarin jouw kwaliteiten maximaal naar voren komen en je kunt doen wat je echt leuk vindt. Maar ook tegenslagen of mensen in jouw omgeving die zeggen dat het ‘’te hoog gegrepen is’’ Om deze jonge vrouwen verder te helpen heeft Elske Doets, eigenaar van Doets Reizen en zakenvrouw van 2017 de Young Lady Business Academy opgericht. Afgelopen week vond de 4e editie plaats in Rotterdam. De Vaassense Elles Bouwmeester mocht hier samen met 55 andere young ladies aan mee doen.

Tijdens de academy wordt je één week lang, omringd door rolmodellen uitgedaagd om jouw talent in de schijnwerpers te durven zetten. Veel jonge vrouwen hebben de droom om een eigen onderneming te starten, een politieke carrière uit te oefenen of een topfunctie te bemachtigen binnen een bepaalde organisatie. Doets zorgt met haar academy voor handvaten en duwt de jonge vrouwen over de drempel om daadwerkelijk stappen richting deze droom te gaan maken.

Een breed palet aan topvrouwen waaronder Mariëtte Hamer en Sharon Dijksma deelde hun eigen ervaringen en gaven tips over het ontwikkelen van lef en zelfvertrouwen. Voormalig advocaat Wies Bratby, deed een onderhandelingsspel en vertelde over de gemiste kansen die vrouwen toch vaak laten liggen als het op onderhandelen aankomt.

Ook Elles heeft een droom en zij verteld jullie daar graag wat meer over.

‘’Ondernemen is iets wat ik nu bijna 2 jaar doe en ik vind het geweldig om te doen. Ik merk alleen wel dat het werk wat ik nu doe niet iets is wat ik over 10 jaar nog wil doen. Ik wil heel graag aan de slag gaan op de uitvaartbranche. Mijn droom is dan ook om La Remember, een (web)winkel, te openen. Hier kun je terecht voor persoonlijke grafdecoraties, herinneringsproducten en informatiemateriaal. Een deel van de werkzaamheden die ik hier ga uitvoeren sluit heel mooi aan op het werk wat ik nu doe alleen het is gericht op een specifiekere markt die mij beter ligt. Ook heb ik heel sterk het gevoel dat ik uitvaartonderneemster wil worden en mensen wil helpen met het organiseren van een hele persoonlijke uitvaart en hun zorgen voor zover als mogelijk wil ontnemen in een moeilijke periode.

Tijdens mijn deelname aan de Young Lady Business Academy heb ik ontzettend veel geleerd. Het is een zware, intensieve maar vooral leerzame week geweest. Ik heb handvaten gekregen die ik anders nooit zou hebben gehad. De motivatie binnen de groep was geweldig, iedereen wilde elkaar oprecht verder helpen. Iets wat mij echt bij is gebleven: ‘’Niets is te gek, dromen mag maar maak er ook een realistisch doel van’’ Voor nu ga ik alle informatie rustig laten bezinken en kijken wat ik nou echt wil en dan… hard aan de slag om mijn dromen en doelen te behalen.’’