Door Henk Boeve

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Oranjevereniging Emst bij de Emsterie in Emst had voorzitter Harry van Lohuizen, behalve het bekend maken van het programma van het Emsterfeest, die dit jaar gehouden wordt op donderdag 27 augustus tot en met zaterdag 29 augustus, nog een aantal belangrijke mededelingen.

Zo worden de prijzen van de consumpties niet verhoogd. Wel het lidmaatschap, dat was € 7,50 en gaat nu naar € 10,–. Nieuwe leden kunnen zich nog aanmelden tot 1 maart 2020 op de site van het Emsterfeest. Losse kaarten kosten € 15,- per avond. Leden kunnen hun ledenkaart ophalen op een nader te bepalen datum en locatie. Verder wordt er wederom gewerkt met polsbandjes voor de leden, die geldig zijn voor alle avonden. Voorbeeld: Een lid komt naar het Emsterfeest op de donderdagmiddag, dan moet hij of zij de ledenkaart inleveren en ontvangen een polsbandje die geldig blijft tot en met de zaterdagavond.

Verder nam Peter Nooteboom, na 9 jaar in het bestuur te hebben gezeten, afscheid. Wel blijft Nooteboom de ledenadministratie voeren. Aftredend en herkiesbaar waren Robert Jan Goedhart, Delano Bruggink, René Jonker en voorzitter Harry van Lohuizen. Nieuwe aspirant bestuursleden werden Rita van Huffelen en Gerben van Essen.

In de pauze reikte voorzitter Harry van Lohuizen zowel aan de afgevaardigden van de School met de Bijbel als van De Sprenge Emst een bedrag uit van € 500,–. Dit bedrag werd verdiend omdat Emst op vrijdag 23 augustus 2019 mee heeft gedaan aan het programma “Zomer in Gelderland” van Omroep Gelderland.

 

Voorlopige programma Emsterfeest 2020:

Donderdagmiddag 27 augustus 2020:

Opening Emsterfeest door een afgevaardigde van de Gemeente Epe.

Optreden Trio Trainband. Zij spelen allround muziek van o.a. Robbie Williams, Marco Borsato en niet te vergeten de meezingers van Jan Smit, Jannes en nog vele andere.

Verder een gastoptreden van Anita Meijer, al meer dan 35 jaar aan de top met haar grootste hit “Why tell me why’”

 

Donderdagavond 27 augustus 2020:

Band Lead met meerstemmige zang en een ontzettend uitgebreid repertoire, die elke tent, elke zaal of elk plein volledig op z’n kop zet.

In de loop van de avond een gastoptreden van Jannes, die tijdens het 100-jarig bestaan in 2018 op de donderdagmiddag er een geweldige show van maakte.

Verder een optreden van de Party Animals, opgekomen uit de gabbercultuur in de jaren negentig. Tegenwoordig gaan hele volksstammen los op de aanstekelijke optredens.

Vrijdag 28 augustus 2020:

De vrijdagmiddag is traditioneel voor de schooljeugd. Programma is nog niet bekend.

Vrijdagavond:

Optreden van de band PreZz. PreZz bestaat uit zes professionele muzikanten. Hierdoor draait ieder optreden weer uit op een muzikaal superfeest.

Verder een gastoptreden van Jeroen van der Boom. Van der Boom speelt binnen een jaar tweemaal een bomvolle Heineken Music Hall volledig plat en staat vier keer in het voorprogramma van Lionel Richie in het Gelredome.

Zaterdag 29 augustus 2020:

Zaterdagmorgen:

De traditionele optocht met aansluitend de prijsuitreiking in de tent.

Zaterdagmiddag:

Beachvolleybaltoernooi, Vogelschieten, optreden de Heuischudders en nog een nader te bepalen activiteit.

Zaterdagavond:

Optreden van de band Jetset. Deze band was ook aanwezig in 2019 en wel op de vrijdagavond. Een gedreven zanger, een spetterende zangeres en vier energieke topmuzikanten zetten de Emsterfeest tent op zijn kop.

Verder een optreden van het One Two Trio. Ze spelen hun eigen hits als o.a. Juffrouw Toos, 10 Kleine Tuinkabouters.

Het programma staat vermeld op www.emsterfeest.nl

Ook kan men zich al opgeven via de website voor de optocht en het beachvolleybal.